Belépek a Pártba
01 augusztus
2018
HÍR
366 látogató

A 400 forintos benzinár ellen demonstráltunk a Margit hídon – Videó!

A Liberálisok az irreálisan magas üzemanyagárak ellen demonstráltak egy molinót kifeszítve Budapesten, a Margit hídon. A kormány elhibázott adópolitikája miatt augusztus 1-étől a benzinért literenként 400 forintot, a gázolajért pedig 406 forintot kell fizetnie a magyar autósoknak. Az üzemanyagárak a brutális mértékű adók miatt szálltak el, a 400 forintos benzinár 21 százalékát ugyanis az áfa, közel 30 százalékát pedig a 120 forintos jövedéki adó teszi ki, miközben egy liter üzemanyag termelői ára körülbelül 175 forint. Ez elfogadhatatlan.

Sermer Ádám a demonstrációval egybekötött sajtótájékoztatón kijelentette: a jelenlegi elképesztően magas benzinárért a Fidesz-kormány a felelős, amiért tétlenül nézték, hogy a forint árfolyama ilyen mértékben elszabaduljon. A magyar fizetőeszköz történelmi gyengülést szenvedett el az elmúlt időszakban, pont akkor, amikor a magyarok autós nyaralásra indulnak külföldre. Drágább lett az euró és a dollár is, emiatt sokkal drágább lett az előre eltervezett nyaralás is. A Liberálisok elnökhelyettese kijelentette: nem hatósági árra, hanem hatósági adócsökkentésre van szükség az üzemanyagár csökkentéséhez. Saját lábon álló, erős magyar gazdaságra, és a Matolcsy-féle unortodox gazdaságpolitikával való szakításra van szükség, hiszen amíg a kormány nyerészkedik a nyaralni vágyó magyar embereken, addig esély sincs a forint és az üzemanyag árfolyamának stabilizálására.

Szabadai Viktor, a Liberálisok budapesti választmányának elnöke arra hívta fel a figyelmet: a magas benzinár mellett különösen bosszantó, hogy a csigalassúsággal haladó nyári útfelújítások miatt kialakult dugókban ülve még többet kell tankolunk, még több pénzért.

A Liberálisok molinóján a következő felirat volt olvasható: „Dudálj, ha szerinted is pofátlanság a 400 forintos benzinár!” A dudálások számából ítélve az autósok is érzékelik az üzemanyagárak elképesztő megemelkedését, ezért felszólítjuk a kormányt, hogy mielőbb orvosolja a problémát! Ne a magyar adófizetőkön akarjanak nyerészkedni, csökkentsék végre az üzemanyagokra kiszabott adók mértékét!

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK