Belépek a Pártba
01 április
2017
HÍR
826 látogató

A 3-as metró felújítása a szovjet mentalitás és az orosz befolyásszerzés iskolapéldája

Budapest, 2017. április 1., szombat (MTI) – A 3-as metró hanyagul kivitelezett felújítása a szovjet mentalitást példázza, és megmutatja, milyenek lesznek az orosz befolyásszerzés hétköznapjai – mondta Szabadai Viktor, a Magyar Liberális Párt – Liberálisok  budapesti választmányának elnöke sajtótájékoztatója után az MTI-nek.

A liberális politikus szerint első héten ötször kellett leállítani a felújított metrót, és ennyi hiba nem lehet véletlen. Ezeknek ki kellett volna derülniük a tesztüzem során, ezért a Liberálisok kikérik a tesztüzem jegyzőkönyveit – mondta el.
Szabadai Viktor hangsúlyozta: a járművekre csak hibátlan teszteredmények, meghatározott számú kilométer problémamentes teljesítése után lehetne utasokat engedni, ezért óhatatlanul felvetődik a kérdés: vajon volt-e politikai nyomás a tesztelés felgyorsítása, “átugrása” érdekében. Ez a rosszul előkészített projekt a Tarlós-éra egyenes következménye, haszonélvezője pedig csak a Fidesz és az oroszok lehetnek – fogalmazott.
Miközben a napi félmilliós forgalmat bonyolító 3-as metró vonalán napról napra ilyen hibák jelentkeznek, a kormányzati kommunikáció azzal foglalkozik, hogy milyen színű a gumicukor és milyen állagú a Nutella – jegyezte meg az ellenzéki politikus.
A felelősöket meg kell nevezni, ezért a liberális párt a Nemzeti Közlekedési Hatósághoz és a BKV-hoz fordul – mondta Szabadai Viktor.

 

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK