Belépek a Pártba
01 augusztus
2021
HÍR
1743 látogató

75 éves a forint, itt az ideje elbúcsúzni tőle

Ma 75 éve vezették be Magyarországon a forintot, itt az ideje, hogy végre elbúcsúzzunk tőle. Meggyőződésünk, hogy hazánk érdeke az, hogy mielőbb csatlakozzunk az eurozónához. Mert az kiszámíthatóbb, stabilabb árfolyamot és gazdaságot eredményezne. Az elmúlt időszakban a magyar infláció európai csúcsokat döntöget, a gyenge forint miatt egyre kevesebbet érnek a fizetések, egyre drágább a mindennapi megélhetés. A Fidesz monetáris és gazdasági politikája miatt egekbe szökött az élelmiszerek és az üzemanyag ára, de rekord magas az euró árfolyam is. Elég volt abból, hogy a nemzeti bank a magyar emberek kárára játszik a forint árfolyamával! Amikor az unióhoz csatlakoztunk, vállaltuk, hogy az eurozónához is csatlakozni fogunk. A Fidesz azonban egyre halogatja ezt, és ezzel súlyos károkat okoz a magyar embereknek. Többször ígéretet tettek már az euró bevetetésére, amit újra és újra megszegtek. A választások után a következő kormány feladata lesz, hogy végre csatlakoztassa hazánkat a gazdasági stabilitást nyújtó eurozónához, ezzel gátat szabva az egyre nagyobb terhet jelentő inflációnak. A forint 75 éves születésnapján kijelentjük, hogy az ellenzéki szövetség felkészült erre a feladatra.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK