Belépek a Pártba
23 október
2018
HÍR
670 látogató

2018-ban meg kell védenünk azt, amiért ’56 hősei életüket áldozták

A Magyar Liberális Párt a Rákoskeresztúri Új Köztemető 301-es parcellájánál emlékezett a 1956-os forradalomra. Fodor Gábor, a Liberálisok elnöke arról beszélt, hogy miközben 2018-ban „szégyenkeznünk kell az Orbán-kormány politikája miatt”, 1956-ban az egész világ hősként tekintett a szabadságért harcoló magyarokra. Ma egyedül az európai szélsőjobb tekint példaként a magyar kormányra – szögezte le. „A mérsékelt jobboldaliak, a baloldaliak, a zöldek és a liberálisok viszont joggal tartják egységesen elfogadhatatlannak és szégyenletesnek azt, ami ma Magyarországon történik.”

Az 1956-os forradalom nélkül a rendszerváltás sem jöhetett volna létre – mondta Fodor. 1956-ban és ’88-’89-ben is ugyanazért küzdöttek és harcoltak a magyarok: egy szabad, demokratikus és európai Magyarországért – fűzte hozzá. Mi továbbra is hiszünk az emberi méltóságban, az európai integrációban, és a piacgazdaságban. És nem hiszünk az illiberális, gondoskodó államban – szögezte le.

Szerinte a liberális értékek sikerének bizonyítéka az, hogy a menekültek nem az illiberális államokat választják új otthonul. Nem Törökországba és Oroszországba mennének a menekültek, hanem a demokratikus, liberális nyugatra – hangsúlyozta. Az iszlám radikálisok pedig nem a kereszténység ellen, hanem a szabadságra, egyenjogúságra épülő, liberális értékeken alapuló nyugat ellen küzdenek. Fodor szerint a liberalizmus a menekültválság ellenére továbbra is a legerősebb és a legfontosabb értékrend Európában, és ez a jövőben sem fog változni. A mi felelősségünk, hogy megvédjük és megőrizzük ezeket az értékeket, amiért ’56 hősei és a ’89-es rendszerváltók harcoltak – mondta.

Fodor Gábor beszédében külön köszöntette az ünnepség díszvendégeit, az ’56-os forradalmár és elítélt Mécs Imrét és Pomogáts Bélát, valamint Kovács Erzsébetet, aki férjével, Kovács Kálmánnal egyik legfőbb támogatója volt a 301-es parcella méltó sírhellyé alakításának.

Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy a saját szabadságunkért nekünk kell megküzdeni és megharcolni, ahogy ’56 hősei is tették. „Európa mi vagyunk, a mi felelősségünk, hogy Magyarország újra egy demokratikus, európai országgá váljon” – mondta. Az októberi forradalmárokhoz hasonlóan nekünk kell megharcolni a törvény előtti egyenlőségért, a sajtó szabadságáért, az egyenlő bánásmódért és a méltóságért – hangsúlyozta. Az 1956-os forradalom nem volt hiábavaló, ezt bizonyítja a rendszerváltás és az, hogy ma az európai közösség tagjaivá váltunk. A mai generációk feladata, hogy ’56 örökségét folytatva tovább küzdjenek egy szabad, európai és demokratikus Magyarországért.

A Magyar Liberális Párt rendezvényét élőben közvetítettük a Liberálisok Facebook-oldalán:

https://www.facebook.com/magyarliberalisok/videos/178415596423790/

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK