Belépek a Pártba
23 április
2019
HÍR
440 látogató

Vonatkozzanak ugyanazok a szabályok a kannabisz és az alkohol fogyasztására!

Vonatkozzanak Magyarországon ugyanazok a szabályok a kannabisz-tartalmú termékek fogyasztására, mint az alkohol-tartalmú termékek fogyasztására, erről szeretne népszavazást kezdeményezni a Magyar Liberális Párt – jelentette be Sermer Ádám, a párt főpolgármester-jelöltje április 20-i sajtótájékoztatóján. Sermer azt mondta, hogy megválasztása esetén azonnali hatállyal, helyi rendeletben dekriminalizálná a kannabisz birtoklását és fogyasztását Budapest közigazgatási területén. A Liberálisok országos mozgalmat szerveztek a Legalizálj!-kampány mögé annak érdekében, hogy végre Magyarország is kövesse a fejlett nyugat-európai és amerikai példát, és nálunk is legalizálják a kannabiszt. A mozgalom szombaton egész nap gyűjti az előzetes támogatói aláírásokat a népszavazáshoz, valamint részt vesz a Million Marijuana March nevű rendezvényen is. A Margitszigeten 16:30-tól egy közös, jó hangulatú piknikkel zárják a programokat 420 alkalmából, amit világszerte a legalizációs törekvések napjaként tartanak számon. A piknik célja, hogy felhívja a figyelmet a rekreációs kannabisz-fogyasztás veszélyeire – a megnövekedett étvágyra és a jó hangulatra.
Radó Bence, a Liberális Fiatalok Társaságának (LiFT) alelnöke a sajtótájékoztatón arra hívta fel a figyelmet, hogy a kannabisz fogyasztásának egészségügyi kockázata jóval alacsonyabb a dohányzásnál és az alkoholfogyasztásnál. Miközben az állam „súlyos milliárdokat zsebel be az alkoholra kirótt adóból, a kannabisz fogyasztását tűzzel-vassal üldözik” – hangsúlyozta. Radó szerint itt lenne az ideje, hogy legalizációval végre a kannabisz fogyasztását is törvényes útra tereljék, ahogy arra számos pozitív példát találunk a világon. „Szeretnénk elérni, hogy a kannabisz tartalmú termékeket legálisan és ellenőrzött módon lehessen megvásárolni, az ebből befolyó hasznot pedig a bűnözők helyett az állam arassa le” – mondta Radó, hozzátéve: a legális, és így biztonságos kannabisz-tartalmú termékek forgalmazására a Nemzeti Dohányboltok ideális rendszerként már most is rendelkezésre állnak.

420 – Legalizálj! helyzetjelentés

تم النشر بواسطة ‏‎LiFT – Liberális Fiatalok Társasága‎‏ في السبت، ٢٠ أبريل ٢٠١٩

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK