Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

24 március
2018
HÍR
281 látogató

Vizes vb – A Liberálisok “fideszes kifizetőhely” feliratú táblát ragasztottak a Duna Aréna épülete elé

A Liberálisok válaszokat várnak Seszták Miklós fejlesztési minisztertől, a vizes vb szervezéséért felelős kormánybiztostól arra a kérdésünkre, hogy nyolc hónappal a világbajnokság után miért foglalkoztat még mindig több mint félszáz embert a vb-t szervező cég.

A Bp2017 Nonprofit Kft.-nek már léteznie sem volna szabad, ennek ellenére januárról februárra 49-ről 52-re nőtt a cég dolgozóinak a száma. A Liberálisok arra kíváncsiak: vajon milyen munkát nem tudott elvégezni az a 49 ember, ami miatt még három dolgozóra volt szükség? Bár eredetileg a Duna Aréna fenntartásáért a Bp2017 Kft. felelt volna, az épület kezelését végül a Nemzeti Sportközpontokra bízták. A kft. fenntartása, és így az alkalmazottak fizetése ezek után tökéletesen indokolatlan és felesleges.

A gyanús körülmények ellenére senki nem válaszol azokra a kérdéseinkre, hogy miért tartják fenn még mindig a Bp2017 Kft.-t, és mivel foglalkozik az állományban lévő 52 alkalmazottjuk. A Liberálisok éppen ezért közérdekű adatigénylést nyújtanak be Seszták Miklós tárcájához, a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz és magához a világbajnokságot szervező céghez is, hogy megtudjuk, mire költik hosszú hónapok óta az adófizetők pénzét. Szabadai Viktor sajtótájékoztatóján elmondta:  felmerül a gyanú, hogy a vizes vb cége fideszes kifizetőhelyként működik, ezért a Liberálisok „fideszes kifizetőhely” feliratú táblát is elhelyeztek a Duna Aréna épülete előtt.

Április 8-án dönthetünk arról, hogy megállítsuk a közpénzek elszórását és pofátlan lenyúlását. A választóknak joguk van tudni, mire szórják el a magyar állam, a magyar adófizetők pénzét.

 

A Liberálisok élőben közvetítették Szabadai Viktor sajtótájékoztatóját:

https://www.facebook.com/magyarliberalisok/videos/1759342624086385/

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók