Belépek a Pártba
11 március
2015
HÍR
463 látogató

Vida Ildikónak már nemcsak a kitiltási botrány miatt kell távoznia hivatalából

A Magyar Liberális Párt írásbeli kérdéssel fordul nemzetgazdasági miniszterhez, hogy kiderüljön mi az az ok, amiért a kitiltási botrány után még a NAV-nál tapasztalt súlyos szakmai hiányosságok miatt sem vonja felelősségre Vida Ildikót Varga Mihály szakmai feletteseként.

A 444.hu ma írt arról a vizsgálatról, melyet az Állami Számvevőszék végzett a NAV-nál, s mely rendkívül során súlyos hiányosságokat, törvénysértéseket tárt fel. Éppen a napokban hozta a NAV nyilvánosságra azt a belső vizsgálatot, melyet Vida Ildikó folytatott le a kitiltási botrány kapcsán az adóhatóságon belüli visszaélésekről. Vida Ildikó ebben mindent rendben talált. Most viszont maga az ÁSZ jelentés állapította meg, hogy a NAV-nál még a belső ellenőrzési szabályokat sem alakították ki és a nyilvántartások is hiányosak. Az ÁSZ ezen megállapításai alapjaiban kérdőjelezik meg Vida Ildikó állításait a NAV működéséről. A NAV elnöke tehát vagy szakmailag alkalmatlan hivatalára, vagy valótlan dolgokat állít hivatala működéséről.

A Liberálisok nemcsak Vida Ildikó felelősségre vonását és eltávolítását tartják továbbra is kívánatosnak az adóhivatalba vetett bizalom helyreállítása érdekében. A Liberálisok azt is szeretnék megtudni Varga Mihálytól, hogy az ÁSZ által vizsgált 5 év alatt miért nem ellenőrizte szakmai felettesként egyetlen egyszer sem a szaktárca az adóhatóság működését.

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK