Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

25 június
2016
HÍR
1802 látogató

Veszélyben a magyar szabadság

A magyar szabadság napján a Magyar Liberális Párt arra figyelmeztet, hogy nehezen kivívott függetlenségünk és uniós tagságunk is veszélybe kerülhet a kvóta népszavazással. Ezen a napon Magyarország szuverenitásának 1991-es visszaszerzését, a szovjet csapatok kivonulását ünnepeljük. Ezen a napon azt ünnepeljük, hogy Magyarország megindulhatott az Európai Unióba vezető úton, és tagjává válhatott egy olyan közösségnek, ahol egyetértés van az alapvető emberi- és szabadságjogokban.

Nemcsak Magyarország, de Európa jövője és szabadsága is veszélybe került a brit népszavazás után. Nagy-Britannia kiválásával Európa egysége megtört, és fennáll a veszélye, hogy az unió dominóhatás-szerűen elemeire bomlik. A következő kiváltó ok pedig éppen a magyar kvóta népszavazás lehet. Magyarország egy rosszul sikerült népszavazással tovább repeszti az európai egységet, ezért hatalmas felelősség hárul ránk. Az Európai Unió szétesése után ugyanis Magyarország éppen oda jut vissza, ahonnan 1991-ben elindult.

A Liberálisok szerint a Brüsszel ellen vívott hazug és álnok „szabadságharccal”, amelynek része a menekültellenes népszavazás is, a Fidesz veszélybe sodorja hazánk uniós tagságát. A Liberálisok szerint csak az európai közösségben tud Magyarország független és szuverén állam maradni. Az unión kívül viszont Putyin Oroszországa vár ránk. A Liberálisok ezért utasították el mindig a leghatározottabban a keleti nyitás politikáját és a paksi bővítést is.

A Liberálisok szerint Európa akkor tud erős és egységes maradni, ha a tagállamok továbbra is mindent megtesznek az egység megőrzéséért és az alapvető szabadságjogok védelmében. Ehhez pedig az kell, hogy a menekültválságra egységes megoldás szülessen végre. A kvótanépszavazással ezt a közös megoldást sodorjuk veszélybe, ezért azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.  Ez hazánk szabadságának és független jövőjének záloga.

 

 

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók