Belépek a Pártba
30 szeptember
2020
HÍR
190 látogató

Vékás Sándor: Mentsük meg közösen a magyar demokrácia utolsó bástyáit!

Az önkormányzatok napja alkalmából Vékás Sándor a Liberálisok budapesti elnöke, és Szabadai Viktor a párt Pest megyei elnöke kezdeményezi az önkormányzatiság megmentését és annak megújítását.

A rendszerváltás törvényalkotói a demokrácia megszilárdítása és hatékonysága érdekében az önkormányzatoknak nagy szerepet szántak, amelyek a kulturális és gazdasági fejlődés helyi motorjaiként működhettek volna. Mára, elsősorban a kormánypártoknak hála az önkormányzatiság nem hogy kiteljesedett, hanem kiüresedett. A jelenlegi hatalom a forrásmegvonásokon túl a falvak, városok, megyék mozgásterét a minimálisra szűkítette, és elvette a kórházakat, okmányirodákat, iskolákat, de úgy, hogy ezek fenntartásának költségei továbbra is a helyieket terheli.

A 2019-es ellenzéki győzelem megmutatta ugyan, hogy rengeteg embernek elege van a Fidesz szabadságellenes, korrupt politikájából, de ennek ellenére a hatalom ahelyett, hogy a fejéhez kapott volna, inkább a fegyveréhez nyúlt. Ennek hatására ma a válsághelyzetre hivatkozva elvonták a fő bevételnek számító iparűzési adót, idegenforgalmi adót, gépjárműadót és folyamatosan kilátásba helyeznek újabb és újabb forrás- és hatáskörmegvonásokat. Időről időre felmerül a választott tisztségviselők és testületek helytartókra való lecserélése, és ezzel a pártállami függés totálissá tétele is.

A Liberálisok más utat ajánlanak. Az alapoktól kell újjáépíteni az önkormányzatiságot, megerősítve az 1990-es szándékot, ezzel erős gazdasági és önrendelkezési szabadságot biztosítva a helyi közösségeknek, egyúttal garanciát adva arra, hogy ezek csorbítása soha többé ne merüljön fel.

Ennek érdekében Vékás Sándor, a Liberálisok frissen megválasztott budapesti elnöke felkéri az ellenzéki együttműködés pártjait, támogassák kezdeményezésünket egy korszerű önkormányzati program elkészítésében, amelyben mi pártok és civilek, közösen meghatározzuk a 2022-es rendszerváltás utáni önkormányzati működés valódi és teljes körű önrendelkezésen alapuló feltételeit. Készüljön ennek részeként egy Budapest program is, amelyet a majdani kormányzat a főváros partnereként, az itt élők érdekében kíván megvalósítani.

Be kell látnunk, hogy 2022 az utolsó esélyünk arra, hogy közös erővel leváltsuk Orbán Viktor rendszerét, mielőtt teljesen szétveri a magyar önkormányzatiságot, a magyar demokrácia egyik utolsó védőbástyáját!

Vékás Sándor és Szabadai Viktor a témában tartott sajtótájékoztatóját itt tekinthetik meg:

Csak teljes ellenzéki egységgel van remény Budapest függetlenségének visszaállítására – Vékás Sándor és Szabadai Viktor sajtótájékoztatója:

Közzétette: Liberálisok – 2020. szeptember 30., szerda

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK