Belépek a Pártba
02 március
2018
HÍR
602 látogató

Vegyük ki a láncfűrészt a Fidesz kezéből!

A civilek, a környéken élők és az ellenzékiek közös tiltakozása ellenére a héten kivágták az összes fát az V. kerületi Semmelweis utcában, amely mindeddig épp a most kivágott fasor miatt volt a Belváros egyik leghangulatosabb utcája. Az önkormányzat semmilyen tiltakozással, ellenvéleménnyel nem törődve, útfelújításra hivatkozva irtotta ki rohamtempóban az ép, egészséges fákat is.

Csak 2010 és 2015 között összesen 15 ezer fát pusztítottak el Budapesten, jóvátehetetlen károkat okozva ezzel Budapest élővilágának, levegőminőségének, élhetőségének. Ezt a pusztítást nem teszik jóvá az úton-útfélen mutatóba kirakott vödrös fák sem, amelyek megnőni nem tudnak, gondoskodás nélkül pedig néhány hónap alatt kiszáradnak, mint az Etele téren és a Móricz Zsigmond körtéren. Az egymástól 2-3 méterre elültetett facsemeték is csak arra jók, hogy Tarlós István villoghasson velük. A Széll Kálmán téren, a Városligeti fasorban sorra száradnak ki a fák, és ugyanez a sors vár a Kőbányai úti vagy épp a Ferihegyin gyorsforgalmi út mentén ültetett csemetékre is.

A budapestiek 2010 óta próbálják szép szóval meggyőzni a főváros és a kerületek fideszes vezetését arról, hogy ne vágják ki az ép, egészséges fákat. A szép szó, a kérés azonban itt már kevés. El kell venni tőlük a láncfűrészt, mielőtt teljesen tönkreteszik, lebetonozzák Budapestet! Ha április 8-án minél többen részt veszünk a választásokon, kiszavazhatjuk a fideszeseket a parlamentből, 2019 őszén pedig az önkormányzatokból is!

Szabadai Viktor, a Liberálisok budapesti választmányának elnöke

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK