Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

02 március
2018
HÍR
289 látogató

Vegyük ki a láncfűrészt a Fidesz kezéből!

A civilek, a környéken élők és az ellenzékiek közös tiltakozása ellenére a héten kivágták az összes fát az V. kerületi Semmelweis utcában, amely mindeddig épp a most kivágott fasor miatt volt a Belváros egyik leghangulatosabb utcája. Az önkormányzat semmilyen tiltakozással, ellenvéleménnyel nem törődve, útfelújításra hivatkozva irtotta ki rohamtempóban az ép, egészséges fákat is.

Csak 2010 és 2015 között összesen 15 ezer fát pusztítottak el Budapesten, jóvátehetetlen károkat okozva ezzel Budapest élővilágának, levegőminőségének, élhetőségének. Ezt a pusztítást nem teszik jóvá az úton-útfélen mutatóba kirakott vödrös fák sem, amelyek megnőni nem tudnak, gondoskodás nélkül pedig néhány hónap alatt kiszáradnak, mint az Etele téren és a Móricz Zsigmond körtéren. Az egymástól 2-3 méterre elültetett facsemeték is csak arra jók, hogy Tarlós István villoghasson velük. A Széll Kálmán téren, a Városligeti fasorban sorra száradnak ki a fák, és ugyanez a sors vár a Kőbányai úti vagy épp a Ferihegyin gyorsforgalmi út mentén ültetett csemetékre is.

A budapestiek 2010 óta próbálják szép szóval meggyőzni a főváros és a kerületek fideszes vezetését arról, hogy ne vágják ki az ép, egészséges fákat. A szép szó, a kérés azonban itt már kevés. El kell venni tőlük a láncfűrészt, mielőtt teljesen tönkreteszik, lebetonozzák Budapestet! Ha április 8-án minél többen részt veszünk a választásokon, kiszavazhatjuk a fideszeseket a parlamentből, 2019 őszén pedig az önkormányzatokból is!

Szabadai Viktor, a Liberálisok budapesti választmányának elnöke

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók