Belépek a Pártba
19 június
2018
HÍR
500 látogató

Vegyék vissza a füvezésen kapott füredi diákokat!

Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy sajtóinformációk szerint több tucat középiskolás diákot azért rúgnak ki az utolsó tanítási napokon Balatonfüreden, mert füvet fogyasztottak. A legfrissebb statisztikák szerint majdnem minden ötödik tizenhat éves magyar fiatal kipróbálta már életében a kannabiszt, ami egyébként sokkal kisebb kockázattal jár, mint a dohányzás vagy az alkoholfogyasztás. Súlyos hibát követ el a füredi gimnázium vezetése, ha a diákokat tényleg sima füvezés miatt rúgják ki. Ha pedig egyetlen iskolából 40-50 diákot is ki lehet csapni valamilyen súlyos, kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény miatt, akkor ott elsősorban pedagógiai problémák vannak, amit szintén nem lehet kizárólag a diákok nyakába varrni.

Felszólítjuk dr. Maruzsa Zoltán Viktort, a köznevelésért felelős helyettes államtitkárt, hogy azonnali hatállyal indítson vizsgálatot az ügyben, és tegyen meg mindent annak érdekében, hogy a füvezésen kapott balatonfüredi diákokat ne rúgják ki! Szeretnénk elérni, hogy füvezésen kapott fiatalok a füredi gimnáziumban folytathassák tanulmányaikat.

A hatóságok és az iskolák is tévúton járnak, ha szigorú büntetéssel akarják a drogfogyasztását korlátozni, ez ugyanis éppen ellenkező hatást vált ki. A kriminalizáláson alapuló drogpolitika sokkal nagyobb kockázatokkal jár, és csak a drogkereskedőknek hajt valódi hasznot. A fiatalokat azzal tudná a kormány a legjobban megvédeni, ha szakít a büntetésre fókuszáló drogpolitikával. A kannabisz esetében legalizálásra, a valódi veszélyt jelentő dizájnerdrogok és  egyéb mérgező szerek esetében pedig megelőzésre, ártalomcsökkentésre és szakszerű felvilágosításra van szükség. Amíg nem lépünk ebbe az irányba, addig a minden szakmai érvet nélkülöző, szigorú büntetésen alapuló drogpolitika tovább fogja szedni áldozatait a magyar iskolákban.

Sermer Ádám, a Magyar Liberális Párt elnökhelyettese, a LIFT – Liberális Fiatalok Társaságának elnöke

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK