Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

08 november
2017
HÍR
458 látogató

Védjük meg a civileket!

A Liberálisok üdvözlik, hogy a Kúria döntése alapján megkezdődhet a népszavazási aláírásgyűjtés a külföldről is támogatást kapó, hazai civil szervezeteket megbélyegző törvény visszavonásért. A megfelelő számú aláírás összegyűjtése érdekében a Liberálisok nyitottak az együttműködésre politikai pártokkal és civil szervezetekkel, továbbá maguk is aktívan részt fognak venni az aláírásgyűjtésben.

A kormány nemtelen módon támadta azokat a civil szervezeteket, amelyek külföldi forrásokból is finanszírozzák a tevékenységüket. Ezek a szervezetek fontos funkciót töltenek be, amikor ellenőrzik a hatalmon lévőket, hozzájárulnak, hogy élhessünk az Alaptörvényben lefektetett jogainkkal és segítenek rászoruló honfitársainkon.

Korábban is felhívtuk a figyelmet arra, hogy az Orbán kormány fel sem tudja mérni, hogy az önkénteskedés és a civil önzetlenség megbélyegzésével mekkora károkat okoz az egész társadalomnak. A civil társadalom ugyanakkor nem hagyta magát, alulról szerveződő tüntetésekkel, spontán demonstrációkkal válaszolt a kormányzati támadásra.

A gyors szerveződés mellett szükség van ugyanakkor a civil autonómia hosszú távú biztosítására is. A politikai részrehajlás, a kliensrendszer elkerülése és a valódi civil autonómia megteremtése érdekében a Liberálisok már korábban indítványozták, hogy szűnjön meg a civil szervezetek működési támogatása a NEA-n keresztül.

Nem kívánunk továbbá teret adni annak sem, hogy bármelyik kormány pénzzel tömhesse ki álciviljeit állami cégeken keresztül. Ezért javasoltuk, hogy az állami cégek ne nyújthassanak pályáztatás nélkül támogatást civil szervezeteknek.

Kezdeményeztük továbbá, hogy az SZJA civil szervezeteknek felajánlható része emelkedjen 1-ről 2 százalékra, valamint a személyi jövedelemadót nem fizető 16 éven felüli személyek az előző évi átlagfelajánlással megegyező mértékű utalványt kapjanak a központi költségvetés terhére. Az utalvány kizárólag civil szervezetnek legyen felajánlható. Ezzel egyetlen társadalmi csoport sem marad civil érdekvédelem nélkül.

Javaslataink célja, hogy az állampolgárok dönthessenek a civil szervezetek támogatásáról. Lépjünk 1-ről a 2-re! Védjük meg a civileket!

Hozzászólás


26 július 2016
HÍR
Liberálisok: A Jobbik újra a radikalizálódás útjára lépett?
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.

Események

Videók