Belépek a Pártba
08 november
2017
HÍR
758 látogató

Védjük meg a civileket!

A Liberálisok üdvözlik, hogy a Kúria döntése alapján megkezdődhet a népszavazási aláírásgyűjtés a külföldről is támogatást kapó, hazai civil szervezeteket megbélyegző törvény visszavonásért. A megfelelő számú aláírás összegyűjtése érdekében a Liberálisok nyitottak az együttműködésre politikai pártokkal és civil szervezetekkel, továbbá maguk is aktívan részt fognak venni az aláírásgyűjtésben.

A kormány nemtelen módon támadta azokat a civil szervezeteket, amelyek külföldi forrásokból is finanszírozzák a tevékenységüket. Ezek a szervezetek fontos funkciót töltenek be, amikor ellenőrzik a hatalmon lévőket, hozzájárulnak, hogy élhessünk az Alaptörvényben lefektetett jogainkkal és segítenek rászoruló honfitársainkon.

Korábban is felhívtuk a figyelmet arra, hogy az Orbán kormány fel sem tudja mérni, hogy az önkénteskedés és a civil önzetlenség megbélyegzésével mekkora károkat okoz az egész társadalomnak. A civil társadalom ugyanakkor nem hagyta magát, alulról szerveződő tüntetésekkel, spontán demonstrációkkal válaszolt a kormányzati támadásra.

A gyors szerveződés mellett szükség van ugyanakkor a civil autonómia hosszú távú biztosítására is. A politikai részrehajlás, a kliensrendszer elkerülése és a valódi civil autonómia megteremtése érdekében a Liberálisok már korábban indítványozták, hogy szűnjön meg a civil szervezetek működési támogatása a NEA-n keresztül.

Nem kívánunk továbbá teret adni annak sem, hogy bármelyik kormány pénzzel tömhesse ki álciviljeit állami cégeken keresztül. Ezért javasoltuk, hogy az állami cégek ne nyújthassanak pályáztatás nélkül támogatást civil szervezeteknek.

Kezdeményeztük továbbá, hogy az SZJA civil szervezeteknek felajánlható része emelkedjen 1-ről 2 százalékra, valamint a személyi jövedelemadót nem fizető 16 éven felüli személyek az előző évi átlagfelajánlással megegyező mértékű utalványt kapjanak a központi költségvetés terhére. Az utalvány kizárólag civil szervezetnek legyen felajánlható. Ezzel egyetlen társadalmi csoport sem marad civil érdekvédelem nélkül.

Javaslataink célja, hogy az állampolgárok dönthessenek a civil szervezetek támogatásáról. Lépjünk 1-ről a 2-re! Védjük meg a civileket!

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK