Belépek a Pártba
19 március
2020
HÍR
218 látogató

Védeni kell a gyógyszertárak vásárlóit és dolgozóit is!

A Magyar Liberális Párt azt javasolja a kormánynak, hogy rendeletben szabályozza a gyógyszertárak termékkiadási rendjét.
Több fontos tényező van ezen a piacon, ami megoldást jelenthet a problémára, hogy jelenleg a gyógyszertárak előtt, sorban állva várakoznak a vásárlók, sok esetben egymástól néhány centiméterre, jelentősen növelve a fertőzés veszélyét.

A Liberálisoknak hárompontos javaslata van a kihívás kezelésére:

1. Tegyék lehetővé, hogy a hipermarketek, benzinkutak és drogériák nem vényköteles gyógyszerek bizonyos körét árusítsák. Ezzel a gyógyszertárak leterheltségét csökkenthetnék, az élelmiszervásárlás mellett pedig beszerezhetők lennének az egészségmegőrzés vagy az enyhe tünetek kezelése céljából azok a gyógyszerek, melyeknek használatához nem szükséges orvos.
2. A gyógyszertárak gyógyszerkiadási módját változtassák kötelező jelleggel ablakos kiadási rendszerre. A patikák előtt fessenek fel egymástól másfél méter távolságra pontokat, amelyek segítik a vásárlókat az egymástól való megfelelő távolságtartásban.
3. Tegyék lehetővé a gyógyszerek befogadó-ponti ellátórendszerének felállítását, lehetőség szerint egyéni időpontokkal és egyéni rekeszekkel, amik azt segítenék, hogy egyszerre ne legyen ott több ember. A rekeszeket a vásárlók egy kód segítségével tudnák kinyitni. A postai csomagküldő-szolgálatban több ilyen rendszer is létezik, ezt a módszert kell átvenni.

Kép forrása: hirtv.hu

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
22 április 2016
HÍR
Liberálisok a Föld napjára: A Fidesz politikájából hiányzik az előrelátás és a környezetvédelem
A Liberálisok szerint Magyarország számára szomorú ünnep a Föld napja. A Fidesz az elmúlt években háttérbe szorította a környezetvédelem ügyét, és több megbocsáthatatlan lépést is tett hazánk természeti értékeivel szemben...
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.
22 június 2016
HÍR
Szolidárisak vagyunk a béremelésükért küzdő önkormányzati dolgozókkal
A Magyar Liberális Párt szolidaritást vállal azokkal az önkormányzati dolgozókkal, akik ma munkabeszüntetéssel hívták fel a figyelmet a bérhelyzetükre.

Videók

LiBERÁLiSOK