Belépek a Pártba
09 március
2016
HÍR
733 látogató

Várjuk a válsághelyzet kihirdetésének indoklását a kormánytól

A Magyar Liberális Párt szerint nem állnak fenn azok a törvényes körülmények, melyek alapján a kormány az egész országra kiterjedő válsághelyzetet hirdethetne ki, vagy ha mégis, akkor annak tényét eltitkolják. A Liberálisok szerint azonban az állampolgároknak joguk van tudni arról, ha közvetlen veszélyben vannak.

A belügyminiszter által kihirdetett országos válsághelyzet kihirdetése feltételekhez kötött. Az egyik ilyen feltételrendszert a menekültek számához kötődik, de jelenleg nem érkezik annyi ember hazánkba, hogy ez a feltétel teljesülne. A másik feltételt a tranzitzónákban tartózkodók létszáma határozza meg, de jelenleg ez sem éri el a törvényben rögzített mértéket. Éppen ezért a Liberálisok szerint csak a 3. feltétel jöhet szóba, ami nem más, mint hogy ,,olyan migrációs helyzettel összefüggő körülmény alakult ki, amely valamely település közbiztonságát, közrendjét vagy a közegészségügyet közvetlenül veszélyezteti”.

A Liberálisok szerint a kormánynak kötelessége feltárni, hogy mi a válsághelyzet elrendelésének konkrét indoka, azaz mely település van jelenleg közvetlen veszélyben azon a határmenti zónán kívül, ami már egyébként is a korábban kihirdetett, de még érvényes válsághelyzet területére esik. Amíg a kormány nem ad magyarázatot a válsághelyzet elrendelésére, addig jogosan hihető az, hogy ez is csak egy újabb habonyféle kommunikációs fogás ahhoz, hogy a lakosságot félelemben tartva, háborús légkört kialakítva ágyazzanak meg a menekültekkel kapcsolatos népszavazási kampánynak.

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK