Belépek a Pártba
06 november
2014
HÍR
781 látogató

Várjuk a hatástanulmányt a vasárnapi bezárásokról!

A kormány kereskedelmet érintő intézkedéseinek kizárólagos célja a jobboldali érdekeltségi körbe tartozó – többek közt a Civil Összefogás Fórummal együttműködést kötő – vállalatok versenytársainak kiiktatása a piacról.

Tömeges elbocsátásokhoz és az élelmiszerárak drasztikus növekedéséhez vezethet a kormány új tervezete, amely hatvanszorosára emelné bizonyos kiskereskedelmi üzletláncok különadóit.  Jogállami nonszensz, hogy két egymást követő veszteség után megszűnne egy bolt tevékenysége. A Fidesz javaslata kirúgásokhoz és súlyos élelmiszer-áremelésekhez is vezethet, amivel a legszegényebbek fognak a legrosszabbul járni.

A kormány érdekkörének konkurenciát jelentő kereskedők kiiktatását szolgálhatja a KDNP javaslata is a vasárnapi üzletbezárásokkal. Ez a tervezet sem vonatkozna mindenkire, hiszen a bezárási kötelezettség alól mentesülnének a négyszáz négyzetméter alatti üzletek. A KDNP javaslatában kivételként szerepelnek a családi vállalkozásként működő üzletek is, ezek is nyitva tarthatnának vasárnap. Ez alapvető ellentmondást mutat és lenullázza a KDNP törvénytervezetének alapcélját, amely az volt, hogy a családok a hétvégét együtt töltsék.

A Liberálisok azt kérik Harrach Pétertől, hogy mutassa be azt a hatástanulmányt, mely a vasárnapi bezárásról szóló törvénytervezethez készült. Harrach Péter a hatástanulmánnyal tartozik azoknak a családoknak, melynek tagjai a törvénytervezet miatt most állásuk elvesztésétől és a nincstelenül eltöltendő vasárnapoktól félnek. A magyar állampolgároknak is látniuk kell, mi a kormánypártok valódi célja, mire megy ki a játék és kik lehetnek a kormány terveinek vesztesei, illetve milyen érdekkörök nyerhetnek rajta.

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK