Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

18 június
2017
HÍR
226 látogató

Van fedezet a metró felújítására, de inkább stadionokra költik

Ellentétben Tarlós István főpolgármester kijelentéseivel, továbbra sem világos, hogy miként biztosítható a 3-as metróvonal felújításához szükséges 30 milliárd forint, amely egyébként nagyjából öt kisebb stadion árának felel meg.

A főpolgármester állítása szerint a fideszes városvezetés kiszámította, hogy Budapest költségvetésében a pénzügyi maradványok között megtalálható a hiányzó 30 milliárd, annak ellenére, hogy ennek semmilyen korábbi előzménye eddig nem volt, sőt a tervezéskor még hiánnyal számoltak.

Korábban is előfordult már, hogy a főpolgármester a metrófelújítás kapcsán indokolatlan magabiztossággal tett megalapozatlan kijelentéseket, miközben őt többször is átverte a kormány, sőt, személyesen a miniszterelnök. Például akkor is, mikor azt állította, hogy levélben kapott ígéretet az Európai Bizottságtól a metrófelújítás uniós támogatására, miközben a Liberálisok kiderítették, hogy semmilyen kézzelfogható ígéret nem érkezett a Bizottságtól, sőt benyújtásra sem került a konkrét igény.

Ám amennyiben a város költségvetésében mégis található lenne 30 milliárd forint a pénzügyi maradványok között, úgy felmerül a kérdés, hogy az egyébként is feszített pénzügyi körülmények között hogyan halmozódhatott fel ekkora összeg? A BKV és az FKF dolgozói továbbra is bérrendezésre várnak, a főváros szociális intézményei súlyos forráshiánnyal küzdenek, Budapest útjain pedig 2017. első negyedévében mintegy 28.000 kátyút tartottak nyilván. Nem beszélve arról, hogy a főváros régóta esedékes, mára halaszthatatlanná vált beruházásai, mint például a Lánchíd és a Petőfi híd felújításainak önrésze sem biztosított.

A Tarlós által felfedezett állítólagos 30 milliárdra többszörösen is szükség lenne Budapest egészséges működéséhez. Amennyiben valóban létezne ez az összeg, azt a fent említett akut problémák azonnali kezelésére kellene fordítani.

A Liberálisok szerint metrófelújításhoz szükséges összeg jelenleg is rendelkezésre áll, de nem úgy, ahogy Tarlós István képzeli: A budapesti, több százmilliárdot forintot felemésztő fideszes presztízsberuházások, mint például a miniszterelnök urizáló átköltöztetése a Budai Várnegyedbe, vagy a hirtelen 200 milliárdra duzzadt Puskás Ferenc stadion és az egyéb, teljesen felesleges stadionberuházások emésztik fel a hiányzó fejlesztési forrásokat.

Ezekre a beruházásokra mindaddig nem szabadna egyetlen további forintot sem költeni, amíg a 3-as metróvonal teljes felújítása, s ezzel félmillió utas mindennapi biztonsága nem garantált.

Hozzászólás


26 július 2016
HÍR
Liberálisok: A Jobbik újra a radikalizálódás útjára lépett?
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók