Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

22 február
2018
HÍR
284 látogató

Van botrány az Elioson túl is – A Liberálisok kiegészítették a Fidesz sorvezetőjét

A Magyar Liberális Párt összeállított egy sorvezetőt a kormánypárti politikusok számára, a Fidesz-központ ugyanis nem adta meg minden témában a szükséges panelmondatokat, amelyeket a képviselőiknek használniuk kellene megszólalásaik során, vagy az okvetetlenkedő újságírók kérdéseire válaszolva.  A Liberálisok így nyújtanának segítséget azoknak a fideszes politikusoknak, akik sorvezetőre szorulnak egy váratlan kérdés esetén. Az alábbiakban összeszedtük a Fidesz legbotrányosabb ügyeit, amelyekre eddig még nem sikerült egyetlen kormánypárti képviselőnek sem tisztességes választ adnia.

  1. Elios-ügy (kiegészítés): Brüsszel bosszúból szállt be a magyarországi kampányba, miután nem sikerült megbízniuk Tiborcz cégét azzal, hogy pályáztatás nélkül, túlárazva újítsa fel az uniós negyed köz- és belső világítását is. Az ajánlathoz összekötőnek az Orbán-kormányt kérték fel, a kabinet azonban ragaszkodott a szabályos úthoz, ezért a kérést csipőből visszautasították. Ezek után természetes, hogy ránk küldték az OLAF-ot.
  2. Tücsök-bogár. Fazekas miniszter úr a bevándorlók étkezési szokásairól szóló nyilatkozatában ara utalt, hogy az ellenzék olyan bogaras, hogy mindenbe megpróbál belekötni. Tücsköt-bogarat összehordanak, hogy mindenféle ostobasággal megetessék a magyar embereket. Vagyis arról beszélt, hogy ilyen állatságok csakis Soros Györgytől származhatnak.
  3. TAO-pénzek. Igaz ugyan, hogy Orbán Viktor megállapodott Brüsszellel abban, hogy csak addig költünk közpénzt a magyar focira, amíg az fel nem zárkózik az elit ligákhoz, de a közpénz kifejezés használata egyértelműen fordítási hiba. A dokumentumban azt rögzítették a felek, hogy Brüsszelnek nincs köze a pénzhez, amit nálunk focira fordítanak. A miniszterelnök tehát pontosan fogalmazott, amikor arról beszélt, hogy a Felcsútra elköltött 11 milliárdnyi TAO-pénz nem közpénz, hiszen átlépve Felcsút határát azonnal elveszítette közpénz jellegét.
  4. Stop Soros. Nem a civil szervezetek ellen nyújtották be most a törvény-tervezetet, és nem is azért, hogy kampánytémává tegyék a menekültellenességet. Maga Soros kérte a kormányt, hogy terjesszen elő egy olyan javaslatot, amely lehetővé teszi számára, hogy ne kelljen már többet fizetnie a folyamatosan az ő pénztárcáját megcsapoló civil szervezeteknek. A magyar kormány azonban, miután nem akarta pont ebben az időszakban hátrányba hozni ezeket a szervezeteket, inkább a választások utánra halasztotta a döntést.
  5. A Kósa-család pályázati pénzei. Semmiféle csalás nem történt. Ezek az összegek egyáltalán nem a mama, vagy a feleség vagyonát gyarapítják. Éppen ellenkezőleg, Kósa-mama például azért pályázott sertéstelepre, nem kevés áldozatot vállalva, hogy a helyes irányba terelje a magyar étkezési szokásokat, nehogy bárki megkívánja a bogarakat.
  6. Lázár-Tiborcz találkozó. A két férfi nem azért ült le egymással beszélgetni, hogy levajazzák a hódmezővásárhelyi közvilágítás részleteit, és olyan pályázati sablont készítsenek, amelyet aztán több település átvehet. Lázár, gondolva a kormányzástól való visszavonulásra, arról kért tanácsot a miniszterelnök vejétől, hogyan lehet saját lábra állni, ha majd a civil életet választja.

 

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók