Belépek a Pártba
14 június
2018
HÍR
549 látogató

Vallásmentes Alaptörvényt!

A Magyar Liberális Párt szerint elfogadhatatlan a kormány legújabb terve, amely szerint az Alaptörvénybe emelnék a keresztény kultúra védelmét. A Liberálisok szerint minden ember magánügye, hogy milyen felekezethez tartozik, és egyáltalán gyakorolja-e vallását. A törvénymódosítás szembemegy a modern demokráciák alapértékével, az egyház és az állam szétválasztásának elvével, az ideológiailag semleges állam követelményével. A Liberálisok szerint Európa sikerének záloga éppen az, hogy tiszteletben tartja minden ember alapjogait és így a vallás szabadságát is. A Magyar Liberális Párt szerint csak a sokszínű, befogadó és toleráns Európa és Magyarország lehet sikeres, amely nemcsak a kereszténység, de minden más vallás védelmét garantálja.

Tisztességtelennek és elfogadhatatlannak tartjuk, hogy az Orbán-kormány sunyi módon, az utolsó pillanatban tesz ilyen fontos módosító javaslatot az általuk „gránit szilárdságúnak” nevezett Alaptörvényben. Tisztességtelennek és elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a tervezett módosítást mindenféle egyeztetés és szakmai vita nélkül kívánják keresztülerőszakolni a magyar társadalmon. A módosító javaslat szembegy a vallásszabadság alapvető követelményével, ezért minden lehetséges fórumon fel fogunk lépni vele szemben.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK