Belépek a Pártba
25 január
2018
HÍR
460 látogató

Vajdasági magyarokkal találkozik a Liberálisok küldöttsége

Budapest, 2018. január 25., csütörtök (MTI) – A Magyar Liberális Párt politikusai csütörtökön a Vajdaságba utaznak, hogy ott élő magyarok előtt ismertessék nemzetstratégiai programjukat – jelentette be budapesti sajtótájékoztatóján a Liberálisok külügyi szakpolitikusa.

Szent-Iványi István közölte, hogy a Magyar Mozgalom nevű közéleti egyesület hívta meg őket, akárcsak a többi magyarországi pártot. Csütörtök délutánra panelbeszélgetést is szerveznek számukra, ahol a résztvevők bemutathatják programjukat, hogy ezzel is segítsék a vajdasági magyarokat arról dönteni, kire szavazzanak az országgyűlési választáson.

Saját elképzeléseiket ismertetve azt mondta, hogy Magyarországnak alkotmányos és erkölcsi kötelessége a nemzeti szolidaritás, vagyis felelősséget kell viselnie a határon túl élő magyarok iránt. Hozzátette: eközben partneri viszonyt szeretnének kialakítani a határon túli magyar szervezetekkel, akiket egyenrangúnak tekintenek, ezért “nincs gyámkodás, nincs beavatkozás a belügyeikbe”. Szent-Iványi István kiemelte, a Liberálisok nem akarják megmondani az egyes közösségeknek, hogy mi a jó nekik, mert ennek eldöntése az érintettek dolga. A magyar politikai erőknek azokhoz a törekvésekhez kell támogatást nyújtaniuk, amelyek összhangban vannak Magyarország és az adott közösség érdekeivel – jelentette ki.

A politikus hangsúlyozta, hogy támogatják az önkormányzatiságot, az önrendelkezést, vagyis az autonómiatörekvéseket. Külön kiemelte, hogy nem akarnak elvenni szerzett jogokat, ami vonatkozik a magyar állampolgárságra, a szavazati jogra, a magyar igazolványra vagy bármilyen más kedvezményre is. Végül azt mondta, hogy az anyagi támogatások szintjén sem szándékoznak változtatni, de a rendszerüket átalakítanák. A támogatásoknak normatívnak és transzparensnek kell lenniük, és be kell iktatni egy ellenőrző funkciót is, mert jelenleg a rendszer nagyon kicsi hatásfokkal működik és állandóan felmerül a korrupció gyanúja – mondta.

 

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK