Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

06 február
2019
HÍR
251 látogató

Úttalan utak Hernádon – a megyei Kormányhivatal intézkedése követte a Liberálisok nyílt levelét

Január hónapban Chladek Tibor, a Magyar Liberális Párt Pest megyei választmányának elnöke, egyben hernádi csoportelnöke nyílt levélben fordult dr. Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízotthoz a hernádi közutak ügyében. Február 4-én megérkezett a Pest Megyei Kormányhivatal válasza, ami alapján remélhető, hogy Hernád Nagyközség Önkormányzata a jövőben nem hagyja figyelmen kívül a téli időszakban balesetveszélyessé váló helyi közutak fenntartásával kapcsolatos kötelezettségeit. 
Mivel számos helyi lakos jelezte, hogy a helyi utak – kevés kivételtől eltekintve –  az útfelszínt borító hó- és jégpáncél miatt súlyosan balesetveszélyesek, ezért január 6-án a Liberálisok helyi csoportja felszólította a településvezetést, hogy a Hernádon élő polgárok érdekében haladéktalanul kezdje meg a balesetveszélyes helyzet elhárítását, és lásson neki az utak és járdák teljes megtisztításának.
Sajnos a kérést nem követték érdemi lépések, ezért Chladek Tibor, a Liberálisok Pest megyei elnöke és hernádi csoprotelnöke az alábbi nyílt levéllel fordult január 11-én dr. Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízotthoz.
“Amint arról Hernád Nagyközség Önkormányzatának polgármesterét már több ízben nyilvános felhívások keretében tájékoztattam, a települési önkormányzat felelősségi körébe tartozó helyi közutak jelentős része
az elmúlt napokban leesett jelentős hómennyiség és az útburkolatokat borító jégpáncél miatt kimondottan balesetveszélyes.
Jelzéseim sajnos süket fülekre találtak, azoknak nem lett foganatjuk, holott a jelen körülmények között a helyi önkormányzat felelőtlensége és mulasztása miatt a hernádi polgárok jelentős része nem tud biztonságos körülmények között közlekedni – legyen szó akár óvodába, iskolába járó kisgyermekekről, munkába járó dolgozókról, nyugdíjasokról. Az elmúlt napokban több helyi polgár is segítségért fordult hozzám, a hernádiak érdekében, mert már több sérüléssel is járó baleset történt a közelmúltban. A Hernádon élő valamennyi lakos közlekedésbiztonságát szem előtt tartva kérem az Ön közreműködését.
Tisztelettel kérem Kormánymegbízott Urat, hogy a Pest Megyei Kormányhivatal, mint Hernád Nagyközség Önkormányzatának felettes hatósága tegye meg a szükséges intézkedéseket a helyi településvezetés felé, hogy a hernádi polgárok biztonságának szavatolása érdekében a települési önkormányzat végre eleget tegyen a helyi közutak kapcsán fennálló kötelezettségének”.
 
Február 5-én megérkezett a Pest Megyei Kormányhivatal hivatalos válasza. Az ügyben a kormánymegbízott nevében és megbízásából intézkedő osztályvezető arról tájékoztatta a liberális politikust, hogy a helyi közutak karbantartása, az esetleges balesetveszély elhárítása valóban a helyi önkormányzat felelősségi körébe tartozik. A Kormányhivatal Chladek Tibor nyílt levele nyomán tájékoztatást is kért Hernád Nagyközség Önkormányzatától arra vonatkozóan, hogy a településvezetés eleget tud-e tenni a közutak tisztán tartására vonatkozó, jogszabályokban rögzített kötelezettségének.
Igaz, lassan véget ér a tél, de a jövőre nézve reménykedésre ad okot, hogy a Liberálisok nyílt levele nyomán a problémáról értesülő Pest Megyei Kormányhivatal közbenjárásával a településvezetés figyelembe veszi a hernádi polgárok jogos igényét, és havas-jeges időkben maradéktalanul megtisztítja a helyi közutakat, garantálva a balesetveszélytől mentes közlekedés lehetőségét a helyi kisgyermekes családoknak, nyugdíjasoknak, autósoknak és gyalogosoknak, minden helyi polgárnak egyaránt.
Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók