Belépek a Pártba
02 július
2018
HÍR
366 látogató

Utólagos normakontrollt kezdeményezünk a Stop Soros miatt

A Liberálisok utólagos normakontrollt kezdeményeznek a Stop Soros törvénycsomag elfogadása után. Bár illúzióink nem voltak, korábban előzetes normakontrollt kértünk a köztársasági elnöktől a Stop Soros kapcsán. Felkértük Áder Jánost, hogy ne írja alá a Stop Sorost, mert a törvénycsomag szembemegy az alapvető jogokkal és az Alaptörvénnyel. Az államfő ellenvetés nélkül aláírta a civil szervezeteket kriminalizáló törvénycsomagot, a Liberálisok azonban folytatják a civil szervezetek védelméért folytatott küzdelmüket. Felszólítjuk az alapvető jogok biztosát, Dr. Székely Lászlót, hogy védje megy a civileket, védje meg a magyar demokráciát, és kérjen utólagos normakontrollt a Stop Sorossal szemben! Emellett arra kérjük az ellenzéki képviselőket, hogy aláírásukkal támogassák az AB-beadványunkat. Az alapvető jogok biztosának megkeresése mellett megpróbáljuk összegyűjteni a képviselők negyedének aláírását is, hogy az AB-t állásfoglalásra kérjük.

A Liberálisok korábban levélben keresték meg a civileket és az ellenzéket, hogy közös fellépést sürgessenek a törvénnyel szemben. Ez a közös fellépés azonban a baloldal távolmaradása miatt elmaradt. Most újabb lehetőség nyílt rá, hogy az utólagos normakontrollt támogatva, egységesen állhassunk ki a civilek védelmében. Emellett a Stop Soros elfogadása után „Recivilizáció” néven mozgalmat is indítottunk, amelynek célja a civilekkel való szolidaritásvállalás, és az, hogy minél többen csatlakozzanak a civil szervezetekhez, vagy támogassák a munkájukat. Ezúton is felszólítjuk a Fideszt, hogy fejezzék be a legrosszabb történelmi hagyományokat idéző címkézését a civileknek!

 

Bősz Anett a témában tartott sajtótájékoztatójáért kattints a linkre:

https://www.facebook.com/magyarliberalisok/videos/1872432182777428/

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK