Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

02 július
2018
HÍR
132 látogató

Utólagos normakontrollt kezdeményezünk a Stop Soros miatt

A Liberálisok utólagos normakontrollt kezdeményeznek a Stop Soros törvénycsomag elfogadása után. Bár illúzióink nem voltak, korábban előzetes normakontrollt kértünk a köztársasági elnöktől a Stop Soros kapcsán. Felkértük Áder Jánost, hogy ne írja alá a Stop Sorost, mert a törvénycsomag szembemegy az alapvető jogokkal és az Alaptörvénnyel. Az államfő ellenvetés nélkül aláírta a civil szervezeteket kriminalizáló törvénycsomagot, a Liberálisok azonban folytatják a civil szervezetek védelméért folytatott küzdelmüket. Felszólítjuk az alapvető jogok biztosát, Dr. Székely Lászlót, hogy védje megy a civileket, védje meg a magyar demokráciát, és kérjen utólagos normakontrollt a Stop Sorossal szemben! Emellett arra kérjük az ellenzéki képviselőket, hogy aláírásukkal támogassák az AB-beadványunkat. Az alapvető jogok biztosának megkeresése mellett megpróbáljuk összegyűjteni a képviselők negyedének aláírását is, hogy az AB-t állásfoglalásra kérjük.

A Liberálisok korábban levélben keresték meg a civileket és az ellenzéket, hogy közös fellépést sürgessenek a törvénnyel szemben. Ez a közös fellépés azonban a baloldal távolmaradása miatt elmaradt. Most újabb lehetőség nyílt rá, hogy az utólagos normakontrollt támogatva, egységesen állhassunk ki a civilek védelmében. Emellett a Stop Soros elfogadása után „Recivilizáció” néven mozgalmat is indítottunk, amelynek célja a civilekkel való szolidaritásvállalás, és az, hogy minél többen csatlakozzanak a civil szervezetekhez, vagy támogassák a munkájukat. Ezúton is felszólítjuk a Fideszt, hogy fejezzék be a legrosszabb történelmi hagyományokat idéző címkézését a civileknek!

 

Bősz Anett a témában tartott sajtótájékoztatójáért kattints a linkre:

https://www.facebook.com/magyarliberalisok/videos/1872432182777428/

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók