Belépek a Pártba
16 július
2014
HÍR
887 látogató

Újabb határidő járt le, a BUBI elindítása ismét kudarcba fulladt


Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes és Vitézy Dávid, a BKK vezetője mára ígérte a BUBI szoftveres hibáinak kijavítását, és a kerékpár-kölcsönzés elindítását. Ez már a sokadik átadási határidő volt, de ebből sem lett semmi, a rendszer még csak a próbaüzemnél tart.

A fővárosi közbringa rendszer átadása először az áprilisi országgyűlési választásokra volt időzítve, ám ahogy a Várkert Bazárról és a többi Patyomkin-beruházásról is kiderült, a BUBI átadása is csak a választópolgárok megtévesztését, az álságos sikerpropagandát szolgálta.

A megközelítőleg egymilliárd forintos, működésképtelen BUBI újabb és újabb terheket ró a budapestiekre, hiszen a tervezett 70 millió forintos árbevétel kiesést is az adófizetőknek kell kitermelni. Erre az összegre a közbringarendszer fenntartásához van szükség, függetlenül attól, hogy azt senki nem használhatja.

A legutóbb ígért július 16-i átadási határidő hátterében az áll, hogy a kivitelező vállalkozó mától már nem kényszeríthető kötbérfizetésre, így most már a főváros fideszes vezetésének semmilyen eszköz nem áll rendelkezésére, hogy képviselje az itt élők érdekeit.

A BUBI esete is jól mutatja, hogy Tarlós városvezetése a részben közpénzekből finanszírozott beruházásoknál  átgondolatlanul tervez, előnytelen szerződéseket köt és csak ígérget valós teljesítés helyett. Októbertől Budapestnek új, a valódi értékteremtés és igazi fejlesztések iránt elkötelezett vezetőkre van szüksége, hogy a város megszabaduljon végre Grigorij Patyomkin politikai utódaitól.

Szabadai Viktor, az MLP Budapesti Választmányának elnöke

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK