Belépek a Pártba
21 január
2017
HÍR
603 látogató

Trump beiktatása – Liberálisok: kevésbé biztonságos hellyé válhat a világ

Budapest, 2017. január 21., szombat (MTI) – A Magyar Liberális Párt (Liberálisok) szerint több kockázatot is rejt az Egyesült Államok elnöki hivatalát pénteken elfoglaló Donald Trump eddig megismert politikája, emiatt Európa és az egész világ kevésbé biztonság hellyé válhat.

Szent-Iványi István, az ellenzéki párt külügyi szakpolitikusa szombati, budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, a 45. amerikai elnököt is megilleti a száznapos türelmi idő, ami alatt akár egy reális politikai vonalat is kialakíthat.
A világ vezető hatalmának sikere Magyarország érdeke is – hangsúlyozta a liberális politikus, aki ugyanakkor több kockázatot is felsorolt Trump elnökségével kapcsolatban.
Elsőként említette ezek közül annak a NATO-nak a lehetséges meggyengülését, amely szerinte eddig Európa békéjének legfőbb biztosítéka volt. Hangsúlyozta, hogy nem mindegy milyen feltételek mellett alakul ki jó viszony az Egyesült Államok és Oroszország között, annak ugyanis nem örülnének, ha Moszkva azt tehetné közeli szomszédaival, amit csak akar.
A liberálisok emellett Trump protekcionista kereskedelmi politikáját is elutasítják, szerintük ugyanis a nemzetek jóléte a szabad kereskedelmen alapul – fejtette ki a párt külügyi szakértője. Kitért arra is, hogy üdvözölnék, ha a magyar-amerikai kapcsolatok elmozdulnának a jelenlegi mélypontról, ehhez azonban szerinte továbbra is arra lenne szükség, hogy a magyar kormány következesen betartsa a két ország közös demokratikus értékeit.
Szent-Iványi István a sajtótájékoztató elején részvétét fejezte ki a péntek esti veronai buszbaleset magyar áldozatai hozzátartozóinak, és gyógyulást kívánt a sérülteknek.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK