Belépek a Pártba
26 szeptember
2019
HÍR
343 látogató

Trócsányi bukhat, a korrupció marad

A Magyar Liberális Párt elöljáróban szeretné leszögezni: egyáltalán nem örül annak, hogy az Európai Unió jogi bizottsága nem engedte tovább a magyar jelöltet, vagyis Trócsányi László nem mehet a szakbizottsági meghallgatásra. Súlyos bizonyítvány ez Magyarország számára; Orbán Viktor olyan jelöltet akar egy fontos pozícióra delegálni, aki nyilvánvalóan és bizonyítottan nem mondott igazat, akinek összeférhetetlensége nem kétséges. Trócsányi ugyanis letagadta az uniós bizottsági tagok előtt, hogy lenne saját jogi irodájának szerződése a magyar kormánnyal, miközben egy 2018-as szerződés éppen az ellenkezőjét bizonyítja. Letagadta, hogy miniszterként kihasználta kormánytagságát, és ügyvédei állami megbízást teljesítettek költségvetési pénzből.

Ursula van der Leyen, az Európai Bizottság elnöke ettől függetlenül megkockáztathatja, hogy uniós biztosnak jelöli Trócsányit, ám ez esetben az is előfordulhat, hogy az összes biztos vele bukik, hiszen a tagokról együttesen szavaznak majd. Az is megeshet, hogy Orbán Viktor igyekszik majd keresztülverni akaratát, és ragaszkodik a volt igazságügyi minisztere megválasztásához, de valószínűbb, hogy a túl nagy rizikó miatt inkább új jelöltet javasol.

Akárhogy is alakul, az eset mindenképpen kínos Magyarországra, és a magyar kormányra nézve. Nehéz ugyanis nem észrevenni, hogy a háttérben ott húzódik a korrupció, az a korrupció, amely áthatja immár a teljes kormányzati működést és a Fideszt. Fontos lépés az unió részéről, hogy fellép az ilyen jelenségekkel szemben, ám hiba lenne túlzott következtetésekre jutni, hiba lenne azt hinni, hogy az eset nyomán megváltozik a hazai gyakorlat. Trócsányi bukhat, a korrupció, az összeférhetetlenségek sora azonban marad. Egészen addig, amíg a társadalom nem szánja rá magát arra, hogy leszámoljon a Nemzeti Együttműködés Rendszerével. A Magyar Liberális Párt csak ennek tudna igazán örülni.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK