Belépek a Pártba
10 február
2020
HÍR
206 látogató

Tovább visszük Göncz Árpád politikai örökségét

Ma lenne 98 éves Göncz Árpád, a rendszerváltás utáni Magyarország első köztársasági elnöke, író és műfordító. Igazi liberális, demokrata politikusként egész életében a szabadságjogok védelméért küzdött. Köztársasági elnökként a lehető legkomolyabban vette az alkotmány által rárótt feladatát, a nemzeti egység megtestesítését és a demokratikus rend védelmét. Többször és módszeresen fellépett az akkori kormány túlhatalmával szemben, és konfliktusos politikája ellenére, aktív évei alatt is messze a legnépszerűbb magyar politikus tudott maradni. Példát kell vennünk Göncz Árpádról, hiszen ma az Orbán-kormány szabadságkorlátozó, gyűlöletkeltő, kirekesztő politikája elleni harcban is égető szükség lenne hozzá hasonló igaz államférfiakra. Emlékét őrizni fogjuk, a szabad, egyenlő és igazságos Magyarországért vívott küzdelmét pedig tovább folytatjuk!

Kép forrása: magyarnarancs.hu

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.
22 április 2016
HÍR
Liberálisok a Föld napjára: A Fidesz politikájából hiányzik az előrelátás és a környezetvédelem
A Liberálisok szerint Magyarország számára szomorú ünnep a Föld napja. A Fidesz az elmúlt években háttérbe szorította a környezetvédelem ügyét, és több megbocsáthatatlan lépést is tett hazánk természeti értékeivel szemben...

Videók

LiBERÁLiSOK