Belépek a Pártba
10 február
2020
HÍR
99 látogató

Tovább visszük Göncz Árpád politikai örökségét

Ma lenne 98 éves Göncz Árpád, a rendszerváltás utáni Magyarország első köztársasági elnöke, író és műfordító. Igazi liberális, demokrata politikusként egész életében a szabadságjogok védelméért küzdött. Köztársasági elnökként a lehető legkomolyabban vette az alkotmány által rárótt feladatát, a nemzeti egység megtestesítését és a demokratikus rend védelmét. Többször és módszeresen fellépett az akkori kormány túlhatalmával szemben, és konfliktusos politikája ellenére, aktív évei alatt is messze a legnépszerűbb magyar politikus tudott maradni. Példát kell vennünk Göncz Árpádról, hiszen ma az Orbán-kormány szabadságkorlátozó, gyűlöletkeltő, kirekesztő politikája elleni harcban is égető szükség lenne hozzá hasonló igaz államférfiakra. Emlékét őrizni fogjuk, a szabad, egyenlő és igazságos Magyarországért vívott küzdelmét pedig tovább folytatjuk!

Kép forrása: magyarnarancs.hu

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.
22 április 2016
HÍR
Liberálisok a Föld napjára: A Fidesz politikájából hiányzik az előrelátás és a környezetvédelem
A Liberálisok szerint Magyarország számára szomorú ünnep a Föld napja. A Fidesz az elmúlt években háttérbe szorította a környezetvédelem ügyét, és több megbocsáthatatlan lépést is tett hazánk természeti értékeivel szemben...
22 június 2016
HÍR
Szolidárisak vagyunk a béremelésükért küzdő önkormányzati dolgozókkal
A Magyar Liberális Párt szolidaritást vállal azokkal az önkormányzati dolgozókkal, akik ma munkabeszüntetéssel hívták fel a figyelmet a bérhelyzetükre.

Videók

LiBERÁLiSOK