Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

03 december
2018
HÍR
305 látogató

Törvénytelen a CEU elüldözése

Hazánk és a régió legmagasabban jegyzett egyetemét üldözte el Budapestről az Orbán-kormány, és ezzel egész Magyarországnak hatalmas kárt okozott. Az iskola ellehetetlenítésével a fideszes többség saját törvényét szegte meg, hiszen az iskola minden követelménynek megfelelt ahhoz, hogy folytathassa magyarországi működéséhez. Amit az Orbán-kormány tett, szembe megy az európai és a magyar joggal is.

Ezek után a Fidesz méltatlanná vált arra, hogy az Európai Néppárt tagja maradhasson. Kíváncsian várjuk, hogy mit tesz a pártcsalád új elnöke, Manfred Weber. A Néppárt vezetője szeptember elején azt nyilatkozta: „követelni fogjuk, hogy engedje tovább működni az egyetemet. Nem tudom elfogadni, hogy bezárják az egyetemet.” Vajon a Fidesz lépése, egy a törvényi feltételeket maradéktalanul teljesítő, független oktatási intézmény ellehetetlenítése, hogyan egyeztethető össze a demokratikus és európai értékeket képviselő pártcsalád politikájával? Weber korábban azt is mondta, hogy a CEU ellehetetlenítése„vörös vonalat” jelent a Néppárt számára. Milyen retorzióra számíthat ezek után Orbán Viktor pártja. Meddig kell még várni, hogy az Európai Néppárt kizárja a Fideszt?

A Liberálisok szerint a CEU megtámadásával az Orbán-kormány hadat üzent Európának és egyik legfontosabb NATO-szövetségesünknek, az Amerikai Egyesült Államoknak. Az Orbán-kormány ezzel a lépéssel újabb gesztust gyakorolt Vlagyimir Putyinnak, aki hosszú ideje harcol a CEU-hoz hasonló, a szabadság és a demokrácia elterjedéséért küzdő intézmények ellen. Ami történt, szégyen. Bízunk benne, hogy az Orbán-kormány leváltása után még lesz lehetőség az iskola visszahívására. Hiszen ez a magyar diákok és az ország érdeke.

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók