Belépek a Pártba
17 március
2016
HÍR
444 látogató

Több sebből vérzik és aggályos a NOK szabályozása, ezért nem támogatjuk a létrehozását

Míg néhány hónapja még a CSOK volt a népességfogyás megállítását és a lakásépítés fellendülését szolgáló csodafegyver, addig most már a NOK-ban látja minden megoldás kulcsát a kormány. A Liberálisok szerint azonban a NOK szabályozása ezer sebből vérzik, ill. nem is készült el a teljes szabályozás, így a NOK egészen biztosan a CSOK sorsára jut: a mai szavazást számtalan módosítás és  kiegészítés követi majd a Fidesztől már  megszokott érthetetlenül gyors és kapkodó törvényalkotás miatt.

A Quaestor botrány egy éves évfordulóján súlyosan aggályos egy olyan pénzpiaci törvényt elfogadni, amely mögött semmilyen biztosítás nincs, ily módon a befektetők pénzét az első naptól kockáztatják. Aggályos az is, hogy a közösség működtetése egyetlen szereplő kezébe kerülhet, így nem csak a korrupció gyanúja merül fel már a kezdeteknél, hanem súlyosan torzul a piacgazdaság is egy érdekkör monopolizálásával. Mivel a hazai építőipar jelentős százalékban már kormányközeli emberek kezében van, félő, hogy az egész törvényalkotás csak azt szolgálja, hogy a fideszes-érdekkörök tovább gyarapodjanak. A kormánynak jelenleg is vannak eszközei arra, hogy állami támogatásokat léptessen életbe új lakások vásárlásához, így érthetetlen, miért van szükség milliárdokért egy új, állami szereplő felépítésére, miközben elég lehetne a már meglévő takarékpénztári rendszer újragondolása, új állami ösztönzők beépítése.

Ahogyan a CSOK-ról, úgy a NOK-ról sem készült semmilyen hatástanulmány, háttérszámítás, így a súlyos szakmai és jogi aggályok mellett az előkészítetlenség és a piacra gyakorolt negatív hatása miatt sem támogatjuk a nemzeti otthonteremtési közösség létrehozását.

 

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK