Belépek a Pártba
25 június
2018
HÍR
344 látogató

Több pénzt az oktatásra! – Költségvetési módosító javaslatot nyújtanak be a Liberálisok

Budapest, 2018. június 25., hétfő (MTI) – A Magyar Liberális Párt ügyvivője azt indítványozza, hogy a GDP hat százalékát költsék közoktatásra.

Bősz Anett hétfői budapesti sajtótájékoztatóján – a költségvetéshez benyújtandó módosító indítványait ismertetve – elmondta, hogy a kormány a jövő évi büdzsében csak 16 milliárd forinttal akarja növelni az oktatási ráfordításokat, miközben a Liberálisok szerint legalább 300 milliárd forintos emelésre lenne szükség. A szükséges összeget a kormány Várba költözésére vagy a Puskás Ferenc Stadion építésére szánt forrásoktól vonnák el.
A független országgyűlési képviselő azt is javasolja, hogy a személyi jövedelemadónak ne egy, hanem két százalékát lehessen felajánlani az egyházak és a civil szervezetek számára. Legalizálnák a marihuánát, és az ebből származó adóbevételeket a szenvedélybetegségek visszaszorítására használnák fel – ismertette Bősz Anett.
Kérdésre a politikus megalapozottnak nevezte a jogállamiság magyarországi helyzetéről szóló Sargentini-jelentést, amelyről hétfőn szavaz az Európai Parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi szakbizottsága (LIBE).
A Mi Hazánk Mozgalomról azt mondta, hogy a magyarországi szélsőjobb veszélyt jelent a társadalomra és a “pártszakadás” azt mutatja, hogy a Jobbikban jelen vannak és voltak a szélsőséges gondolatok. Arról is kikérték a véleményét, hogy a Jobbikból kilépett és jelenleg független képviselőként politizáló Dúró Dóra is csatlakozott az új szervezethez. Bősz Anett azt mondta, még nem látják, hogy Dúró Dóra milyen munkát végez majd, de veszélyesnek tartják, ha bekerül a parlamentbe egy olyan erő, ami kiszolgálja a krízis miatt megjelent társadalmi indulatokat.

 

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK