Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

25 június
2018
HÍR
143 látogató

Több pénzt az oktatásra! – Költségvetési módosító javaslatot nyújtanak be a Liberálisok

Budapest, 2018. június 25., hétfő (MTI) – A Magyar Liberális Párt ügyvivője azt indítványozza, hogy a GDP hat százalékát költsék közoktatásra.

Bősz Anett hétfői budapesti sajtótájékoztatóján – a költségvetéshez benyújtandó módosító indítványait ismertetve – elmondta, hogy a kormány a jövő évi büdzsében csak 16 milliárd forinttal akarja növelni az oktatási ráfordításokat, miközben a Liberálisok szerint legalább 300 milliárd forintos emelésre lenne szükség. A szükséges összeget a kormány Várba költözésére vagy a Puskás Ferenc Stadion építésére szánt forrásoktól vonnák el.
A független országgyűlési képviselő azt is javasolja, hogy a személyi jövedelemadónak ne egy, hanem két százalékát lehessen felajánlani az egyházak és a civil szervezetek számára. Legalizálnák a marihuánát, és az ebből származó adóbevételeket a szenvedélybetegségek visszaszorítására használnák fel – ismertette Bősz Anett.
Kérdésre a politikus megalapozottnak nevezte a jogállamiság magyarországi helyzetéről szóló Sargentini-jelentést, amelyről hétfőn szavaz az Európai Parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi szakbizottsága (LIBE).
A Mi Hazánk Mozgalomról azt mondta, hogy a magyarországi szélsőjobb veszélyt jelent a társadalomra és a “pártszakadás” azt mutatja, hogy a Jobbikban jelen vannak és voltak a szélsőséges gondolatok. Arról is kikérték a véleményét, hogy a Jobbikból kilépett és jelenleg független képviselőként politizáló Dúró Dóra is csatlakozott az új szervezethez. Bősz Anett azt mondta, még nem látják, hogy Dúró Dóra milyen munkát végez majd, de veszélyesnek tartják, ha bekerül a parlamentbe egy olyan erő, ami kiszolgálja a krízis miatt megjelent társadalmi indulatokat.

 

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók