Belépek a Pártba
06 április
2016
HÍR
619 látogató

Tiszta vizet a pohárba! (Válasz Zentai Andrásnak)

Kedves András!

Miután mai cikkedben engem is megemlítettél, engedd meg, hogy ezúton reagáljak írásodra. Nem szeretném ugyanis, hogy a pártommal kapcsolatos hamis állítások megválaszolatlanul maradjanak. Gondolom, egyetértesz velem abban, hogy nekünk, fiatal politikusoknak, különösen ügyelnünk kell arra, hogy ne fogalmazzunk meg valótlanságokat.

Ma Magyarországon illiberális állam épül, a jogállami kereteket szétbombázták, a demokrácia ezer sebből vérzik. Gondolom, egyetérthetünk abban is, hogy minden demokratának közös célja megszabadulni attól a kormánytól, amely ezt tette a hazánkkal. Éppen ezért elengedhetetlen, hogy az egymással szembeni bizalomhiányt orvosolni tudjuk. Ezért csak egyetlen mondatban térek ki arra, hogy én sem tudok feltétlenül megbízni Lázár János egykori tanácsadójában, aki jelenleg az Együtt Párt elnöke.

Engedd meg, hogy első körben a tárgyi tévedésekre reagáljak. Amit Fodor Gábor országgyűlési képviselő parlamenti munkájáról állítasz, egyszerűen nem igaz. A tényszerűség kedvéért álljanak itt a konkrét számok:

Fodor Gábor országgyűlési képviselőként 2014 óta olyan fontos törvénymódosító javaslatokat nyújtott be, mint például a Klebersberg Intézményfenntartó Központ megszüntetésére vonatkozó módosítás. (Az már más kérdés, hogy a fideszes többségű Kulturális Bizottság még csak napirendre sem hagyta tűzni a javaslatot, ezért nem tárgyalta T. Ház.) Fodor Gábor az LMBTQ-emberek jogegyenlőségének érdekében Alaptörvény-módosítást, a menekültek jogai érdekében pedig törvénymódosító javaslatot nyújtott be az országgyűlésnek. Mindez bárki számára hozzáférhető az országgyűlés honlapján.

A Magyar Liberális Párt elnöke ezen felül hat ügyben tett feljelentést (például a székesfehérvári szélsőjobbos felvonulás; Bayer Zsolt antiszemita megnyilvánulásai; és a Magyar Gárda ellen); két ügyben (a Magyar Nemzeti Bank külföldi irodái, illetve a Tarsoly-boríték) bírósághoz fordult, és közel 60 közérdekű adatigénylést adott be.

Ami a “babfingkék” színt illeti, arra kérlek, add meg az RGB-kódját, mert mi eddig ciánkéknek hittük.  A rendezvényeinkről, valamint a tagságunk motivációiról, klubbeszélgetéseinkről, konferenciáinkról az apparátusunk készséggel tájékoztat.

A köztünk lévő vitás kérdések tisztázása érdekében bármikor állok a rendelkezésedre, előbb azonban a levelemben bemutatott tárgyi tévedések helyreigazítására kérlek.

Barátsággal: Bősz Anett

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK