Belépek a Pártba
09 március
2018
HÍR
560 látogató

Tiborcz István vagyonából fizessék ki az Elios-botrány miatt kiszabott büntetést!

Bősz Anett, a Liberálisok ügyvivője és Bárány Balázs, az MSZP országos elnökségének tagja akciósorozatot indított “Zár alá vesszük a Tiborcz-vagyont!” címmel, hogy bemutassák Orbán Viktor vejének csodaszámba menő vagyonosodását és több tízmilliárd forintot érő ingatlan-portfólióját. A sorozat első állomása az a Mahart-székház volt, amelyet 2016 végén kaparintott meg a Tiborcz Istvánhoz köthető BDPST Ingatlanforgalmazó és Beruházó Zrt.

A Tiborcz-cégbirodalomat bűnszervezetszerűen elcsalt uniós és központi támogatásokból építették fel. Ha egy-egy bevásárláshoz nem volt elég pénze Tiborczéknak, ráadásként még állami tulajdonban álló bankok is kivételes nagyságú hiteleket adtak hozzá.

A Tiborcz Istvánhoz köthető cégbirodalom törvénytelen működése, az Orbán-család példátlan meggazdagodása, a miniszterelnök lányának “saját lábra” állása 13 milliárd forintos büntetést vonhat maga után. Összehasonlításként felhívjuk rá a figyelmet, hogy ez az összeg megközelíti a Szent Margit Kórház négyéves állami támogatását.

Orbán családjának meggazdagodását nyilvánvalóan közpénzből finanszírozták. De azt már nem tűrjük, hogy a törvénytelen ügyletek miatt kiszabott büntetéseket is velünk fizettessék ki! Ne a tisztességesen adózó állampolgárokkal vitessék el a balhét! A Változás Szövetsége szerint Polt Péter legfőbb ügyész feladata az lenne, hogy az elkövetők vagyonát a várható büntetés mértékéig zár alá veszi. A kiszabott büntetést pedig majd ezeknek a vagyontárgyaknak az értékesítéséből kellene kifizetni.

Bősz Anett és Bárány Balázs a választásokig minden héten egy-egy újabb helyszínen mutatja majd be, hogy mely kastélyok, szállodák és rezidenciák kerültek a bűnszervezet tulajdonába, majd szimbolikusan zár alá veszik ezeket az épületeket.

 

Az MSZP élőben közvetítette a sajtótájékoztatót:

https://www.facebook.com/mszpfb/videos/1782921751765547/

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK