Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

09 március
2018
HÍR
292 látogató

Tiborcz István vagyonából fizessék ki az Elios-botrány miatt kiszabott büntetést!

Bősz Anett, a Liberálisok ügyvivője és Bárány Balázs, az MSZP országos elnökségének tagja akciósorozatot indított “Zár alá vesszük a Tiborcz-vagyont!” címmel, hogy bemutassák Orbán Viktor vejének csodaszámba menő vagyonosodását és több tízmilliárd forintot érő ingatlan-portfólióját. A sorozat első állomása az a Mahart-székház volt, amelyet 2016 végén kaparintott meg a Tiborcz Istvánhoz köthető BDPST Ingatlanforgalmazó és Beruházó Zrt.

A Tiborcz-cégbirodalomat bűnszervezetszerűen elcsalt uniós és központi támogatásokból építették fel. Ha egy-egy bevásárláshoz nem volt elég pénze Tiborczéknak, ráadásként még állami tulajdonban álló bankok is kivételes nagyságú hiteleket adtak hozzá.

A Tiborcz Istvánhoz köthető cégbirodalom törvénytelen működése, az Orbán-család példátlan meggazdagodása, a miniszterelnök lányának “saját lábra” állása 13 milliárd forintos büntetést vonhat maga után. Összehasonlításként felhívjuk rá a figyelmet, hogy ez az összeg megközelíti a Szent Margit Kórház négyéves állami támogatását.

Orbán családjának meggazdagodását nyilvánvalóan közpénzből finanszírozták. De azt már nem tűrjük, hogy a törvénytelen ügyletek miatt kiszabott büntetéseket is velünk fizettessék ki! Ne a tisztességesen adózó állampolgárokkal vitessék el a balhét! A Változás Szövetsége szerint Polt Péter legfőbb ügyész feladata az lenne, hogy az elkövetők vagyonát a várható büntetés mértékéig zár alá veszi. A kiszabott büntetést pedig majd ezeknek a vagyontárgyaknak az értékesítéséből kellene kifizetni.

Bősz Anett és Bárány Balázs a választásokig minden héten egy-egy újabb helyszínen mutatja majd be, hogy mely kastélyok, szállodák és rezidenciák kerültek a bűnszervezet tulajdonába, majd szimbolikusan zár alá veszik ezeket az épületeket.

 

Az MSZP élőben közvetítette a sajtótájékoztatót:

https://www.facebook.com/mszpfb/videos/1782921751765547/

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók