Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

04 július
2018
HÍR
101 látogató

“Tetszettek volna korrektek lenni…” – Bősz Anett a Parlamentben üzent Orbán Viktornak

Köszönöm a szót, Elnök úr! Tisztelt képviselőtársaim!

Önök az egyik utolsó, még önmagát tartó, 1989-es szabályozást módosítják, a demokrácia és a jogállam egyik – ezidáig megmaradt – bástyáját rombolják le, ráadásul különösen káros játszmát választottak ennek kommunikációjára.

Most, hogy – hosszú időre visszavetve a magyar társadalomfejlődést – már minden lehetséges társadalmi csoportot szembeállítottak egymással, két alapvető joggal is ugyanezt teszik. A magánélet szentségét és a gyülekezési jog szabadságát nem lehet egymás kárára érvényesíteni.   

Miután Önök a gránitszilárdságú, saját Alaptörvényüket hetedszer módosítva kimondták, hogy politikusok háza előtt nem lehet tüntetni, most olyan lehetőséget adnak a hatóságok kezébe, amelyen keresztül bármely tüntetést megakadályozhatnak.

Ha valamely kormány a magánélet védelméről jogosulatlanul beszél, akkor az Orbán Viktor kormánya. A Fidesz és a KDNP alkotta kormánytöbbség ugyanis súlyosan sérti a magánélet szentségét.

Tisztelt Képviselőtársaim, Önök a saját világ- és családképüknek egész társadalomra való ráerőltetésének szándékával határozzák meg az oktatáspolitikájukat, Nemzeti Alaptantervüket, szociális- és családtámogatási rendszerüket, sőt, még az Alaptörvényüket is.

A magyar kormány ma már nem riad vissza a vallási kirekesztéstől sem.

A kétharmadot nyilvánvalóan az motiválja egy új szabályozás megalkotására, hogy tartanak a saját magánéletük szentségének megsértésétől. De felmerül a kérdés, hogy amikor Orbán Viktor nagy elánnal támadja a politikai korrektséget, akkor miért nincs tisztában azzal, hogy a tűzzel játszik.

A miniszterelnök rendszeresen felrúg társadalmi csoportok és politikai közösségek közt működő íratlan szabályokat, amely egy normálisan működő demokrácia sajátja volna.

Egy jogállamban, egy önmagával és másokkal békében élő társadalomban alapvetés, hogy tiszteletben tartjuk a másik magánéletét. Az a kormány, az a politikai oldal, amely pusztán a saját magánéletének szentségét ismeri el, mialatt tömegek magánéletében vájkál, nem méltó egy európai ország vezetésére.

Tisztelt Miniszterelnök úr! Tetszettek volna korrektek lenni. Most nem félnének a saját országuk állampolgáraitól.

Köszönöm, hogy meghallgattak!

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók