Belépek a Pártba
06 április
2019
HÍR
388 látogató

Teljes körű demokrata ellenzéki együttműködésre van szükség az önkormányzati választáson

A Magyar Liberális Párt hivatalos tárgyalásokat kezdeményez a demokrata ellenzékkel az önkormányzati választásokkal kapcsolatban. A Liberálisok célja, hogy minden körzetben egyetlen közös jelöltet állítson a demokrata ellenzék a szélsőséges és populista Fidesszel szemben. A párt egy háromfős tárgyalódelegációt állított fel. Ne titokban, füstös szobákban, hanem a nyilvánosság és a választók bevonásával dőljön el, hogy ki és hol indul majd az őszi választásokon. A Liberálisok mindenképp állítanak saját jelölteket, és abban bíznak, hogy ezt az ellenzéki együttműködés keretében tudják majd megtenni. Nem szabad újra elkövetni azt a hibát, hogy az azonos értékeket valló ellenzéki erők egymás ellen versengő jelöltekkel és listákkal saját magukat gyengítsék tovább. 2018-ban egy kis belátással könnyen meg lehetett volna akadályozni a Fidesz kétharmadát, idén májusban pedig a fővárosban és a megyeszékhelyeken is meg lehetne törni a kormánypártok hatalmát. A Liberálisok ezért felszólítják az Európa-párti, demokrata ellenzéket, hogy haladéktalanul kezdjenek tárgyalásokat a teljes körű együttműködés érdekében.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
22 április 2016
HÍR
Liberálisok a Föld napjára: A Fidesz politikájából hiányzik az előrelátás és a környezetvédelem
A Liberálisok szerint Magyarország számára szomorú ünnep a Föld napja. A Fidesz az elmúlt években háttérbe szorította a környezetvédelem ügyét, és több megbocsáthatatlan lépést is tett hazánk természeti értékeivel szemben...
22 június 2016
HÍR
Szolidárisak vagyunk a béremelésükért küzdő önkormányzati dolgozókkal
A Magyar Liberális Párt szolidaritást vállal azokkal az önkormányzati dolgozókkal, akik ma munkabeszüntetéssel hívták fel a figyelmet a bérhelyzetükre.

Videók

LiBERÁLiSOK