Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

05 február
2018
HÍR
215 látogató

Tegyük akadálymentessé a kormányváltást is!

A Magyar Liberális Párt is aláírásgyűjtésbe kezd annak érdekében, hogy népszavazást tartsanak a 3-as metró teljes akadálymentesítéséért. Szeretnénk elérni, hogy a vonal állomásait minden budapesti lakos használni tudja.

Szomorúak vagyunk, hogy a XXI. században ilyen kérdésről egyáltalán népszavazásra van szükség. Eljött az idő, hogy megüzenjük a Fidesznek: nem luxusberuházásokra, nem stadionokra, nem a kormány várba költöztetésére van szüksége a fővárosnak. Arra van szüksége a budapestieknek, hogy a hatalom végre ne saját magával foglalkozzon, hanem az itt élő emberekkel. A fővárosi vezetés több ezer nehezen közlekedő idős emberről, babakocsis szülőről és mozgáskorlátozott emberről mondott le. Tűrhetetlen, hogy a Fidesz a metróállomások több mint harmadát úgy újítaná fel, hogy nem tudná minden budapesti lakos használni őket. Ha azonban az ellenzék összefog és együttműködik, akkor meghátrálásra tudjuk késztetni a Fideszt és Tarlós Istvánt.

A vasárnapi boltzár, a budapesti olimpia és a Római-parti gát ügye is azt mutatja, hogy közösen képesek vagyunk elérni a változást. Ha közösen állunk ki a választókért, akkor sikert érhetünk el. Most még nem késő, hogy ne csak a metró ügyében kössünk szövetséget egymással. Meg kell állapodni a választási együttműködésről is, hiszen ezt várják tőlünk a szavazók. Azt várják, hogy a teljes demokratikus ellenzék közös listát, közös egyéni jelölteket és közös miniszterelnök-jelöltet állítson. Éppen ezért arra kérünk minden demokratikus ellenzéki pártot, hogy csatlakozzon a Változás Szövetségéhez. Együtt kiharcolhatjuk az akadálymenetesítést és a kormányváltást is. Itt az idő, hogy végre megegyezzünk. Itt az idő, hogy megteremtsük a kormányváltáshoz szükséges egységet!

 A 3-as metró teljes akadálymentesítéséről szóló népszavazásért indított gyűjtés aláíróíve letölthető formában az alábbi linken érhető el

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók