Belépek a Pártba
23 január
2020
HÍR
117 látogató

Tegyen feljelentést a főváros a 3-as metrószerelvények „felújítása” miatt

A sajtóban napvilágra került információk alapján nyilvánvaló vált, hogy a budapesti 3-as metró kocsijait valójában nem felújították, hanem újakat vettek helyettük. Ezzel viszont az a baj, hogy a támogatást felújításra kapta a BKV. Az akkori fideszes vezetés tehát a törvényt kijátszva, megkerülve vásárolt technikailag elavult, de lényegében vadonatúj, orosz metrókocsikat. A „felújításnak” hazudott beruházás miatt a Liberálisok több ízben tiltakoztak, hiszen az erre fordított pénzből akár a legmodernebb, műszakilag korszerű kocsikat is be lehetett volna szerezni. A budapesti utasok a fő vesztesei a történetnek, miután méregdrágán kaptak elavult technológiájú járműveket. A fővárosi vezetés pedig tudatosan félrevezette az embereket és a támogatást nyújtó Európai Uniót. Amennyiben a felújítás helyett tényleg új kocsik vásárlása történt, ahogy azt a BKV igazgatósági tanácsának legutóbbi rendkívüli ülésén a testület vezetői bevallották, a tulajdonos fővárosnak hivatalból feljelentést kell tennie. Szabadai Viktor, a Liberálisok budapesti választmányának elnöke arra kéri a budapesti vezetést, tegyék meg a szükséges lépéseket, hogy mielőbb kiderülhessen, kik felelősek a törvénysértésért és a fővárosi adófizetők megkárosításáért.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.
22 április 2016
HÍR
Liberálisok a Föld napjára: A Fidesz politikájából hiányzik az előrelátás és a környezetvédelem
A Liberálisok szerint Magyarország számára szomorú ünnep a Föld napja. A Fidesz az elmúlt években háttérbe szorította a környezetvédelem ügyét, és több megbocsáthatatlan lépést is tett hazánk természeti értékeivel szemben...
22 június 2016
HÍR
Szolidárisak vagyunk a béremelésükért küzdő önkormányzati dolgozókkal
A Magyar Liberális Párt szolidaritást vállal azokkal az önkormányzati dolgozókkal, akik ma munkabeszüntetéssel hívták fel a figyelmet a bérhelyzetükre.

Videók

LiBERÁLiSOK