Belépek a Pártba
15 május
2018
HÍR
515 látogató

Távozik Budapestről Soros György alapítványa – Veszélybe került a magyar egyesülési jog

A Magyar Liberális Párt szerint a kormány a civil ellenes politikájával a magyar demokráciát támadja. A Liberálisok szerint komoly veszteséget jelent, hogy a Nyílt Társadalom Alapítványok Berlinbe költöznek az Orbán-kormány gyűlöletkeltő politikája miatt. Soros György a magyar civil szervezetek harmadik legnagyobb támogatója. Az általa létrehozott alapítvány a magyar kultúra és művészeti élet, a sajtószabadság és az átláthatóság támogatója. Soros alapítványa azért küzd, hogy Magyarországon minden ember egyenlő egészségügyi ellátásban és minőségi oktatásban részesülhessen. Soros György 1984 óta a magyar demokratikus társadalom egyik legfontosabb mecénása.

A Fidesz-kormány antiszemita és hazugságoktól hemzsegő Soros-ellenes kampányát követően azonban az alapítvány nem tudta saját munkatársainak a biztonságát garantálni. Emiatt döntöttek a távozás mellett. Ez pedig azt jelenti, hogy a magyar demokrácia válságos állapotba került, hiszen nem garantálja minden állampolgárának a biztonságát. A Nyílt Társadalom Alapítványok elköltözésére azért került sor, mert az Orbán-kormány elemi támadást intézett az egyesülési jog ellen. Olyan törvényeket hoz, amely súlyosan hátrányos helyzetbe hozza azokat az embereket, akik civil szervezetekben az alapvető emberi jogokért küzdenek. A Liberálisok szerint a magyar emberek érdeke az lett volna, hogy Soros György alapítványa Magyarországon folytassa munkáját. Súlyos veszteség és intő jel a szervezet távozása, azt pedig már nem hagyhatjuk, hogy a Fidesz-kormány újabb áldozata Magyarország egyik legrangosabb egyeteme, a CEU legyen, ahogy azt Michael Ignatieff, az egyetem rektora előrejelezte abban az esetben, ha a kormány nem változtat a civil-, és Soros-ellenes politikáján.

 

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK