Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

15 május
2018
HÍR
157 látogató

Távozik Budapestről Soros György alapítványa – Veszélybe került a magyar egyesülési jog

A Magyar Liberális Párt szerint a kormány a civil ellenes politikájával a magyar demokráciát támadja. A Liberálisok szerint komoly veszteséget jelent, hogy a Nyílt Társadalom Alapítványok Berlinbe költöznek az Orbán-kormány gyűlöletkeltő politikája miatt. Soros György a magyar civil szervezetek harmadik legnagyobb támogatója. Az általa létrehozott alapítvány a magyar kultúra és művészeti élet, a sajtószabadság és az átláthatóság támogatója. Soros alapítványa azért küzd, hogy Magyarországon minden ember egyenlő egészségügyi ellátásban és minőségi oktatásban részesülhessen. Soros György 1984 óta a magyar demokratikus társadalom egyik legfontosabb mecénása.

A Fidesz-kormány antiszemita és hazugságoktól hemzsegő Soros-ellenes kampányát követően azonban az alapítvány nem tudta saját munkatársainak a biztonságát garantálni. Emiatt döntöttek a távozás mellett. Ez pedig azt jelenti, hogy a magyar demokrácia válságos állapotba került, hiszen nem garantálja minden állampolgárának a biztonságát. A Nyílt Társadalom Alapítványok elköltözésére azért került sor, mert az Orbán-kormány elemi támadást intézett az egyesülési jog ellen. Olyan törvényeket hoz, amely súlyosan hátrányos helyzetbe hozza azokat az embereket, akik civil szervezetekben az alapvető emberi jogokért küzdenek. A Liberálisok szerint a magyar emberek érdeke az lett volna, hogy Soros György alapítványa Magyarországon folytassa munkáját. Súlyos veszteség és intő jel a szervezet távozása, azt pedig már nem hagyhatjuk, hogy a Fidesz-kormány újabb áldozata Magyarország egyik legrangosabb egyeteme, a CEU legyen, ahogy azt Michael Ignatieff, az egyetem rektora előrejelezte abban az esetben, ha a kormány nem változtat a civil-, és Soros-ellenes politikáján.

 

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók