Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

25 április
2017
HÍR
200 látogató

Társadalmi vitát szerveznek a Liberálisok az állam világnézeti semlegességéről

Budapest, 2017. április 25., kedd (MTI) – A Magyar Liberális Párt elnöke és ügyvivője levélben kéri fel az egyházak képviselőit, hogy vegyenek részt egy, az állam világnézeti semlegességéről szóló társadalmi vitában.

Bősz Anett keddi budapesti sajtótájékoztatóján indoklásként azt mondta, úgy tűnik ki, hogy többet érnek az egyházi általános iskolába járó diákok, mint a világnézetileg semleges állami iskolák tanulói. Érvként azt hozta fel, hogy 2016-ban 54 milliárd forintot osztott szét a kormány az egyházi iskolák között, ami azt jelenti, hogy az ő tanulóikra fejenként 270 ezer forinttal több jutott, mint az állami iskolákba járókra.
A kiemelten támogatott egyházi iskolák diákjainak így több esélyük van arra, hogy gimnáziumba vagy egyetemre kerüljenek – hangsúlyozta. Ez viszont szembemegy az állam világnézeti semlegességének elvével – jelentette ki.
Az ügyvivő egyúttal bejelentette az egyház-finanszírozás átalakításáról szóló elképzelésüket is. Eszerint a történelmi egyházak, a regisztrált, vallási tevékenységet végző szervezetek és a kiemelt költségvetési előirányzatok egyaránt két százalékos adófelajánlást kaphatnának. Emellett a nyugdíjas illetve a 16. életévüket betöltött, de kereső tevékenységet még nem végző, tanulói jogviszonnyal rendelkező személyek, egy, előző évi átlagos adófelajánlással megegyező értékű kupont kapnának. Ezt a kupont, illetve annak ellenértékét az általuk választott egyházaknak illetve vallási szervezeteknek ajánlhatnának fel – közölte.

 

Hozzászólás


26 július 2016
HÍR
Liberálisok: A Jobbik újra a radikalizálódás útjára lépett?
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók