Belépek a Pártba
25 április
2017
HÍR
723 látogató

Társadalmi vitát szerveznek a Liberálisok az állam világnézeti semlegességéről

Budapest, 2017. április 25., kedd (MTI) – A Magyar Liberális Párt elnöke és ügyvivője levélben kéri fel az egyházak képviselőit, hogy vegyenek részt egy, az állam világnézeti semlegességéről szóló társadalmi vitában.

Bősz Anett keddi budapesti sajtótájékoztatóján indoklásként azt mondta, úgy tűnik ki, hogy többet érnek az egyházi általános iskolába járó diákok, mint a világnézetileg semleges állami iskolák tanulói. Érvként azt hozta fel, hogy 2016-ban 54 milliárd forintot osztott szét a kormány az egyházi iskolák között, ami azt jelenti, hogy az ő tanulóikra fejenként 270 ezer forinttal több jutott, mint az állami iskolákba járókra.
A kiemelten támogatott egyházi iskolák diákjainak így több esélyük van arra, hogy gimnáziumba vagy egyetemre kerüljenek – hangsúlyozta. Ez viszont szembemegy az állam világnézeti semlegességének elvével – jelentette ki.
Az ügyvivő egyúttal bejelentette az egyház-finanszírozás átalakításáról szóló elképzelésüket is. Eszerint a történelmi egyházak, a regisztrált, vallási tevékenységet végző szervezetek és a kiemelt költségvetési előirányzatok egyaránt két százalékos adófelajánlást kaphatnának. Emellett a nyugdíjas illetve a 16. életévüket betöltött, de kereső tevékenységet még nem végző, tanulói jogviszonnyal rendelkező személyek, egy, előző évi átlagos adófelajánlással megegyező értékű kupont kapnának. Ezt a kupont, illetve annak ellenértékét az általuk választott egyházaknak illetve vallási szervezeteknek ajánlhatnának fel – közölte.

 

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK