Belépek a Pártba
07 augusztus
2016
HÍR
1003 látogató

A Tarlós – Vitézy háború árát a budapestiek fizetik meg

Újabb szomorú állomásához érkezett a Tarlós-féle visszafelé-mutogatásos városvezetési stílus. Ahogy megszokhattuk, ezúttal sem vállal semmiért felelősséget és ezúttal is másokat próbál hibáztatni a városvezetés. Az elektronikus jegyrendszer bevezetése körül elkövetett hibákat ezúttal Vitézy Dávidra, a BKK korábbi vezetőjére próbálják áttolni, holott az akkori döntéshozók ma is ugyanazok.

A városvezetés állítása szerint teljesen át kell tervezni az elektronikus jegyrendszert, mert a korábban készült terveknek
súlyos hiányosságai vannak. A korábbi tervezés 2011-ben indult és 2014-ig tartott, majd ezt követően a Tarlós-féle városvezetés jóváhagyta azt.

Az újratervezést követően módosítani kell a hitelszerződést kell az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankkal, majd a jelentősen átírt műszaki tartalomra új kivitelezői szerződést kell kötni.

Jelentősen nehezíti a tisztánlátást, hogy a jelenlegi szerződés még kb. 450 jegyérvényesítő készülék kiépítését tartalmazza
a hév vonalain, a hév tervezett átadása kapcsán pedig nem világos, hogy ott lehetőség lesz-e az elektronikus jegyek használatára és ezek után ki fogja fizeti az ottani rendszer kiépítését. Többek között ezért is teljesen elhibázott a hév kivonása az
integrált budapesti tömegközlekedésből.

A jelenlegi hitelszerződés 15 és fél milliárdot meghaladó hitelkeretéből tavaszig már 2 milliárdot elköltöttek Tarlósék,
most úgy tűnik, feleslegesen. Ilyen körülmények között, a városvezetés állításával ellentétben, természetesen lehetetlen tartani az eredeti határidőket, hiszen már az újratervezés előtt is jelentős volt a csúszás.

Az értelmetlen pénzszórás,  a fejetlenség és  a sértett hátramutogatás a legfőbb gátja annak, hogy Budapest úgy fejlődhessen, ahogy azt egy európai főváros megérdemli.

Szabadai Viktor, Magyar Liberális Párt – Liberálisok budapesti választmányának elnöke
Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK