Belépek a Pártba
09 szeptember
2019
HÍR
462 látogató

Tarlós újabb kampányhazugsága, hogy Budapesten már működik az e-jegyrendszer

Tarlós István nem mond igazat, amikor azt állítja, hogy szeptember eleje óta működik Budapesten az e-jegyrendszer. A most elindított alkalmazás ugyanis nem az, amit a budapestieknek ígértek, és amire eddig is sok milliárdot költött el felelőtlenül a városvezetés az adófizetők pénzéből. Bár egy applikáció elkészült, bérletet továbbra sem lehet vásárolni vele, csak néhány jegytípust, és azt is roppant körülményesen. A buszjáratok többségén nem használható az alkalmazás, és jelenleg egyetlen metrómegállóban sem működnek az e-jegyrendszerhez tartozó elektronikus kapuk.

A főváros az elmúlt kilenc évben tízmilliárdokat költött a korábban Rigónak keresztelt e-jegyrendszerre, amely tavaly látványos kudarcot vallott. A projekt bedőlése és az eltűnt milliárdok miatt Sermer Ádám, a Liberálisok volt főpolgármester-jelöltje feljelentést tett, hogy kiderüljön, kit terhel a jogi felelősség az e-jegyrendszer kudarca miatt. A feljelentés alapján a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodája különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt indította el a jelenleg is tartó nyomozást. A politikai felelős viszont egyértelműen Tarlós István, ezt a főpolgármester egy másik ügyben már elismerte, amikor azt mondta: „Politikai felelősségem mindenben van, ami 2010 után történik a fővárosban. Aki azt mondja, hogy neki nincs, az gyáva.” – Tarlós István 2017. február

A főpolgármester évek óta hitegeti a budapestieket: először 2014-ben ígérte, hogy legkésőbb 2017-re bevezetik az e-jegyrendszert. Ezt a határidőt a beruházás bedőlése után 2021-re tolták, most viszont már egyenesen azt állítja Tarlós, hogy a projekt működik. Felháborító, hogy a Fidesz helytartója a kampány hajrájában is átlátszó hazugságokkal próbálja átverni a választókat. Budapest jobbat érdemel, a budapestiek korszerű, jól működő, kényelmes és biztonságos tömegközlekedést érdemelnek! Október 13-án arról is döntünk, hogy elég volt-e Tarlós István be nem tartott ígéreteiből és a budapesti városvezetés szakmai inkompetenciájából.

Sermer Ádám és Szabadai Viktor, a Liberálisok budapesti elnökének, az ellenzék közös belvárosi képviselő-jelöltjének témában tartott sajtótájékoztatóját élőben közvetítettük a Liberálisok Facebook-oldalán:

Sermer Ádám, Szabadai Viktor: Tarlós újabb kampányhazugsága, hogy Budapesten már működik az e-jegyrendszer

E-JEGYRENDSZER HELYETT ÚJABB ÁTVERÉS – TARLÓS ÍGÉRETEINEK NYOMÁBAN VI. 21. századi e-jegyrendszer helyett népbutítás, átverés és eltűnt milliárdok -Sermer Ádám, a Magyar Liberális Párt ügyvivője, volt főpolgármester-jelöltje és Szabadai Viktor, a Liberálisok budapesti elnöke, az ellenzék közös belvárosi képviselő-jelöltje folytatta Tarlós István szembesítését a be nem tartott kampányígéreteivel

Közzétette: Liberálisok – 2019. szeptember 9., hétfő

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK