Belépek a Pártba
02 november
2014
HÍR
553 látogató

Tarlós térjen vissza a törvényes eszközökhöz

A Magyar Liberális Párt üdvözli a Kúria döntését, amellyel visszamenőleges hatállyal megsemmisítette a Fővárosi Közgyűlés hajléktalanrendeletének számos rendelkezését. A Liberálisok korábban is követelték a rendelet visszavonását, felhívva a figyelmet arra, hogy a szegénység nem bűn, amit üldözni lehetne, a rendelet pedig az Alaptörvényben biztosított szabadságjogokat sérti. 

A Magyar Liberális párt számos civil szervezettel együtt mindig azt hangsúlyozta, hogy a szegénység problémáit nem a hajléktalan emberek kriminalizálásával, a közterekről való kitiltással, hanem a szociális ellátórendszer megerősítésével, a befogadó intézmények bővítésével, a szociális munkások számának és megbecsülésének növelésével, valamint célzott munkahelyteremtéssel lehet megoldani.

A Liberálisok elvárják Tarlós István főpolgármestertől és a főváros új közgyűlésétől, hogy ennek szellemében haladéktalanul tegyék meg a szükséges intézkedéseket.

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.
22 április 2016
HÍR
Liberálisok a Föld napjára: A Fidesz politikájából hiányzik az előrelátás és a környezetvédelem
A Liberálisok szerint Magyarország számára szomorú ünnep a Föld napja. A Fidesz az elmúlt években háttérbe szorította a környezetvédelem ügyét, és több megbocsáthatatlan lépést is tett hazánk természeti értékeivel szemben...

Videók

LiBERÁLiSOK