Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

07 június
2018
HÍR
305 látogató

Tarlós realitásérzéke is berozsdásodott

A Magyar Liberális Párt szerint a 3-as metró felújítása mára kiérdemelte a „minden idők legelfuseráltabb budapesti beruházása” címet. A BKV magyarázata a metrókocsik tetejének állapotáról nem más, mint kétségbeesett magyarázkodás, a Liberálisok ezért azonnali, független vizsgálatot követelnek. Szeretnénk megtudni, alig egy évvel a felújítást követően hogyan lehetnek ilyen romos állapotban a 3-as metró szerelvényei.

Tarlós István már tavaly novemberben is megpróbálta letagadni, hogy a frissen felújított metrók ajtaja rozsdásodik. A sajtóban megjelent szerdai képek alapján azonban most kiderült, hogy nemcsak a nyílászárók, de a járművek teteje is pocsék állapotban van. Érthetetlen, hogyan tarthatja Tarlós István alapvetően sikeresnek a hármas metró felújítását, miközben a BKV több mint egymilliárd forintos kötbért követel az oroszoktól. Hogyan nevezheti sikeresnek a beruházást, amikor az oroszok annyiért újították fel a metrókocsikat, amennyiért akár újat is lehetett volna kapni? Hogyan nevezheti sikeresnek a felújítást, amikor a bevezetés után nem telt el úgy hét, hogy a járművek fékberendezése vagy ajtaja meg ne hibásodott volna? Hogyan nevezheti sikeresnek a felújítást a XXI. században, miközben a kocsikba nem került légkondicionáló berendezés, és azok utólagos beszerelése is reménytelennek tűnik a járművek gyenge tetőszerkezete miatt?

A Liberálisok szerint nemcsak a felújított 3-as metrókocsikkal, de Tarlós István realitásérzékével is súlyos problémák vannak. Az elfuserált beruházás miatt a budapestiek évtizedekig méregdrágán felújított, mégis silány minőségű kocsikkal utazhatnak. Ez pedig elsősorban a főpolgármester felelőssége, aki az új kocsik helyett az orosz üzletet választotta.

A Liberálisok tudni szeretnék, hogyan kívánja a főváros vezetése a hibát orvosolni, és mennyibe fog ez kerülni az adófizetőknek. Szeretnénk tudni, hogy mikor fizeti ki az orosz fél a kötbért, és mennyi lesz pontosan? Szeretnénk tudni, hogy eddig mennyit költött a BKV a hibák elhárítására és mennyi extra költséget jelent a rozsdásodás és a rosszul szigetelt szellőzőjárat javítása. Szeretnénk megtudni, hogy ki és mikor vállalja végre a felelősséget „minden idők legelfuseráltabb budapesti beruházása” miatt?

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók