Belépek a Pártba
31 augusztus
2017
HÍR
453 látogató

Tarlós nem akar európai világvárost? – Haladjunk az akadálymentesítéssel!

Budapest közösségi közlekedése a főváros lakóit szolgálja. Fontos, hogy minden embertársunk méltósággal, egyenlő esélyekkel utazhasson.
A Liberálisok ezen szellemiség jegyében nyújtották be kérdésüket a főváros főpolgármesterének. Felmerült bennünk, Tarlós István mely adatok alapján vonta le következtetéseit a mozgáskorlátozottak közlekedési szokásairól. Többek közt az érdekelt bennünket, mi alapján nevezte jelentéktelennek a metrót igénybe vevő mozgássérültek számát, illetve mire számíthatnánk a teljes akadálymentesítés esetén. Mindemellett, a metró akadálymentesítése megkérdőjelezhetetlen fontosságú mind az idősebb korosztályok, mind a babakocsis szülők számára, így a főpolgármester erre vonatkozó kérdésünket is megkapta.
Tarlós válaszában kifejtette, hogy nem tulajdonít jelentőséget a kérdésnek, a válaszadás lehetőségét a BKV Projektigazgatóságának ruházta át. Mint tájékoztatásukból kiderült, semmilyen kutatás vagy felmérés nem igazolta Budapest főpolgármesterének szavait. Tarlós István európaiatlan és az emberi méltóságot sértő megjegyzéseit így kevéssé tekinthetjük megalapozottnak.
A metróállomások és aluljárók akadálymentesítése nem csupán a mozgássérültek, de az egész budapesti közösség érdeke. A Liberálisok szerint fontos, hogy ezen tény figyelemmel tartása meghatározó szempontja legyen a további felújítási munkálatoknak. A megállók (Dózsa György út, Arany János utca, Ferenciek tere, Kálvin Tér, Corvin-negyed, Klinikák, Ecseri út, Pöttyös utca) akadálymentesítésének igényét a főpolgármester sem hagyhatja figyelmen kívül. Mindezek mellett fontos egy szakmai csoport felállítása, mely a főváros összes aluljárójának akadálymentesítését megtervezi és felügyeli.
A Liberálisok büszkék a magyar fővárosra és fontosnak tartjuk, hogy egy európai szintű közösségi közlekedés álljon rendelkezésre minden polgár számára. Hisszük, hogy ez az ügy Tarlós István számára is prioritássá válik.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK