Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

31 augusztus
2017
HÍR
221 látogató

Tarlós nem akar európai világvárost? – Haladjunk az akadálymentesítéssel!

Budapest közösségi közlekedése a főváros lakóit szolgálja. Fontos, hogy minden embertársunk méltósággal, egyenlő esélyekkel utazhasson.
A Liberálisok ezen szellemiség jegyében nyújtották be kérdésüket a főváros főpolgármesterének. Felmerült bennünk, Tarlós István mely adatok alapján vonta le következtetéseit a mozgáskorlátozottak közlekedési szokásairól. Többek közt az érdekelt bennünket, mi alapján nevezte jelentéktelennek a metrót igénybe vevő mozgássérültek számát, illetve mire számíthatnánk a teljes akadálymentesítés esetén. Mindemellett, a metró akadálymentesítése megkérdőjelezhetetlen fontosságú mind az idősebb korosztályok, mind a babakocsis szülők számára, így a főpolgármester erre vonatkozó kérdésünket is megkapta.
Tarlós válaszában kifejtette, hogy nem tulajdonít jelentőséget a kérdésnek, a válaszadás lehetőségét a BKV Projektigazgatóságának ruházta át. Mint tájékoztatásukból kiderült, semmilyen kutatás vagy felmérés nem igazolta Budapest főpolgármesterének szavait. Tarlós István európaiatlan és az emberi méltóságot sértő megjegyzéseit így kevéssé tekinthetjük megalapozottnak.
A metróállomások és aluljárók akadálymentesítése nem csupán a mozgássérültek, de az egész budapesti közösség érdeke. A Liberálisok szerint fontos, hogy ezen tény figyelemmel tartása meghatározó szempontja legyen a további felújítási munkálatoknak. A megállók (Dózsa György út, Arany János utca, Ferenciek tere, Kálvin Tér, Corvin-negyed, Klinikák, Ecseri út, Pöttyös utca) akadálymentesítésének igényét a főpolgármester sem hagyhatja figyelmen kívül. Mindezek mellett fontos egy szakmai csoport felállítása, mely a főváros összes aluljárójának akadálymentesítését megtervezi és felügyeli.
A Liberálisok büszkék a magyar fővárosra és fontosnak tartjuk, hogy egy európai szintű közösségi közlekedés álljon rendelkezésre minden polgár számára. Hisszük, hogy ez az ügy Tarlós István számára is prioritássá válik.

Hozzászólás


26 július 2016
HÍR
Liberálisok: A Jobbik újra a radikalizálódás útjára lépett?
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók