Belépek a Pártba
17 november
2017
HÍR
403 látogató

Tarlós ne legyen akadálya az akadálymentesítésnek!

A Magyar Liberális Párt nem az ünneprontás, hanem a mindenki számára egyenlő esélyeket nyújtó emberek érdekében szólítja meg Tarlós István főpolgármestert Budapest 144. születésnapján.

Bár a 3-as metró felújításának problémái már többször előtérbe kerültek a budapesti tömegközlekedésben okozott nehézségek miatt, arról azonban még mindig kevés szó esett, hogy a jelentős nagyságrendű beruházásból csak a teljes akadálymentesítésre nem futotta. Pedig a mozgáskorlátozottakon kívül él ebben a városban nyolcezer vak és ötvenezer látássérült polgártársunk, akiket segíteni kellene a közlekedésükben.

Vékás Sándor önkormányzati képviselőnk javaslatára a XV. kerület vezetése már beszerzett 100 darab olyan kulcstartó nagyságú távirányítót, amelyekkel utasítani lehet jelenleg 300 elektronikus futártáblát, hogy hangosan mondják be a rajtuk látható közlekedési információkat. Ha minden kerület követné ezt a példát, az érintettek harminc százaléka számára válna könnyebbé a közlekedés. A Magyar Liberális Párt ezért minden egyes önkormányzatot megkeres és felkéri őket, hogy vásároljanak 100-100 darabot az áfa nélkül 6000 forintba kerülő eszközből. Ha a fővárosi önkormányzat beszerezné a többi szükséges távirányítót, akkor körülbelül 40 millió forintot kellene fizetnie azért, hogy mind a 8-9 ezer Budapesten élő vak ember hozzájuthasson az eszközhöz, később pedig a gyengénlátók számára is biztosíthatnának ilyen távirányítókat. A Liberálisok egyben azt is javasolják, a ciklus végéig, tehát 2019-ig a városvezetés minden gyalogátkelő helyen építtesse ki a zöld jelzéssel együtt járó hangos jelzést is.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK