Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

10 március
2018
HÍR
271 látogató

Tarlós István zárja ki Orbán családját a budapesti közvilágítás fejlesztéséből!

A Magyar Liberális Párt szerint fennáll a gyanú, hogy Orbán Viktor vejének cége a közvilágítási tenderen keresztül a főváros pénzére is rátenné a kezét. Bár a Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. által kiírt jelentkezési határidő már egy hónapja lejárt, sem a BDK, sem a fővárosi vezetők nem hajlandóak elárulni, hogy szerepel-e a több mint egymilliárd forintos tender ajánlattevői között az Elios.

Nem elég, hogy a gyanú szerint Tiborcz István cége a tisztességes közbeszerzést kikerülve uniós pénzek milliárdjait szerezte meg, de rossz minőségben és a piaci árnál jóval drágábban végezte el a rábízott munkát.

Sorra bukkannak fel az Elios-botrányban érintett városok, eddig 30 település keveredett korrupciós gyanúba, Budapest vezetése viszont hallgat, mint a sír. Úgy tűnik, Tarlós István nem tudja eldönteni, hogy mivel szolgálja inkább a Fidesz érdekeit: ha megnyereti a tendert az Eliossal, vagy ha nem. A Liberálisok szerint félő, hogy a főpolgármester a választások utánra akarja halasztani a döntést, ami gyáva és erkölcstelen lépés lenne a részéről.

Ha Tarlós István valóban nem tudja eldönteni, mitévő legyen, mi segítünk neki. A Liberálisok felszólítják a főpolgármestert, hogy az egész országra kiterjedő botrány miatt zárjon ki a közbeszerzésből minden olyan céget, amelyhez Orbán Viktor vejének köze van! Ha a tenderre csak a Tiborcz-cég jelentkezett, akkor semmisítsék meg a tendert, és írjanak ki új közbeszerzést!

Április 8-án a budapestiek dönthetnek arról: akarják-e, hogy Tiborcz István rossz minőségű lámpákkal árassza el a fővárost, vagy Orbán Viktor családja vonuljon ki végleg a Budapestet érintő beruházásokból.

 

Szabadai Viktor, a Magyar Liberális Párt – Liberálisok budapesti választmányának elnöke

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók