Belépek a Pártba
13 március
2017
HÍR
413 látogató

Tarlós István feladta

A főpolgármester 2017. március 12-án egy interjúban arra célzott, hogy 2019-ben már nem indul el az önkormányzati választásokon. Szokatlan, hogy egy vezető politikus a ciklus közepén lényegében feladja; még furcsább azonban az a kínos melodráma, amely évek óta zajlik Budapest első embere és a kormány között. Rendszeres sértődések, veszekedések, üzengetések és más teátrális gesztusok jellemzik ezt a közel sem egyenrangú kapcsolatot, közben pedig a budapestiek érdekeivel alig törődik valaki. Nem lepődünk meg azon, ha Tarlós István bedobja a törülközőt, ugyanis a Fidesz közel hétéves kormányzásának nemcsak az ország többsége, de különösen Budapest lett a vesztese. A főváros, amely Orbán Viktor szerint csak “irodalmi kérdés”. A Liberálisok szerint nem az, és nem is beszélhet róla így egy miniszterelnök.

A főpolgármester előbb adta fel Budapestet, mint saját ambícióit. Az évek során törődötté vált, és belefáradt a csak vereségeket hozó, meddő vitákba. Másfél ciklusa alatt Budapest elveszítette vagyonának jelentős részét, elkótyavetyélték értékeinek számos elemét, a valós önkormányzati hatáskörei kiürültek, közéleti súlya pedig a Fidesz szándékainak megfelelően drasztikusan csökkent. A Budai Vár néhány év múlva bekövetkező, csillagászati költségekkel járó kormányzati elfoglalása szimbolikus lezárása lesz a szomorú Tarlós-korszaknak.

Eközben a budapestiek alig látnak vissza valamit az általuk megtermelt óriási adóbefizetésekből. A közszolgáltatások színvonala minden területen csökken, a főpolgármester második ciklusában a tömegközlekedés drasztikusan romlott, a súlyos állapotban lévő 3-as metró felújítása a fideszes buszmutyi-tervek miatt el sem kezdődött, helyette sok tízmilliárd forintól emelt, üresen kongó stadionok, valamint brutális fairtásokkal járó presztízsberuházások jutottak a városnak. 2010 óta a fővárosi egészségügy drámai pusztuláson ment keresztül, miközben az önkormányzatoktól elragadott iskolák sincsenek elfogadható helyzetben: a városvezetés ölbe tett kézzel hagyta a két kulcsfontosságú szféra budapesti leépülését.

A főváros ennél többet és jobbat érdemel! A Liberálisok azért dolgoznak, hogy Budapestet 2019-től ismét azok vezessék, akik szeretik és a jövőjét mindenfajta pártérdeknél fontosabbnak tartják.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK