Belépek a Pártba
05 december
2018
HÍR
240 látogató

Tarlós István az ATV-ben bebizonyította: alkalmatlan főpolgármesternek

Tarlós István szereplése az ATV Egyenes beszéd című műsorában világossá tette, hogy a főpolgármester nem a budapesti embereket, hanem kizárólag az Orbán-kormány érdekeit képviseli. Tarlós István a beszélgetés alatt többször is ellentmondásba keveredett, különösen amikor megemlítette Sermer Ádám nevét, aki Tarlós állítása szerint “azt hitte, hogy még mindig a fővároshoz tartoznak a budapesti kórházak.” A főpolgármester-jelölt természetesen tudta, hogy a fővárosi kórházak nem a főváros hatáskörébe tartoznak, csupán a budapestiek érdekében kívánta felhívni a figyelmet: Tarlós István tehetne a katasztrofális állapotban lévő kórházak felújításáért, használhatná a befolyását a romokban heverő egészségügy helyrehozataláért. Ehelyett a főpolgármester csak akkor jár budapesti kórház közelében, ha felújított osztályt kell átadnia, a budapesti egészségügyi intézményekben uralkodó áldatlan állapotokról tudomást sem vesz.
Felmerül a kérdés: ha a budapesti kórházak nem tartoznak a főváros hatáskörébe, akkor a főpolgármester miért vesz részt kórházi átadón? Ha viszont részt vesz, arról miért nincs véleménye, hogy a kormány a saját törvényeit is megszegve elüldözi az országból Budapest, sőt, Közép-Kelet Európa egyik legnívósabb egyetemét? Sermer Ádám szerint nem azért kellett volna kiállnia Tarlós Istvánnak a CEU mellett, mert az fővárosi hatáskörbe tartozik, hanem azért, mert ez lett volna a budapestiek érdeke. Tarlós azonban nem akart konfliktusba kerülni főnökével, Orbán Viktorral, és ezzel ismét bebizonyította, hogy számára nem Budapest az első, hanem hogy megfeleljen az Orbán-kormány elvárásainak, kiszolgálja a miniszterelnököt és a Fideszt.
Sermer Ádámnak Tarlóssal szemben fontos a budapesti egészségügy állapota, amiért a főpolgármesternek felelősséget kellene vállalnia, akár a kormány, akár a főváros hatáskörébe tartozik. Sermer Ádámnak fontos a CEU és az oktatás, a tudományos élet szabadsága. Sermer Ádám a budapesti polgárokat kívánja képviselni, és nem pártérdekeket, ahogyan azt a jelenlegi főpolgármester teszi. Tarlós újra bebizonyította alkalmatlanságát a főváros élén, amiért indulnia sem szabadna a főpolgármesteri címért. Budapestnek olyan vezetőre van szüksége, aki független mindenféle pártérdektől, aki hisz egy szabad, modern, európai Budapestben, és aki a fővárosiak érdekeit képviseli.
Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
22 június 2016
HÍR
Szolidárisak vagyunk a béremelésükért küzdő önkormányzati dolgozókkal
A Magyar Liberális Párt szolidaritást vállal azokkal az önkormányzati dolgozókkal, akik ma munkabeszüntetéssel hívták fel a figyelmet a bérhelyzetükre.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.
22 április 2016
HÍR
Liberálisok a Föld napjára: A Fidesz politikájából hiányzik az előrelátás és a környezetvédelem
A Liberálisok szerint Magyarország számára szomorú ünnep a Föld napja. A Fidesz az elmúlt években háttérbe szorította a környezetvédelem ügyét, és több megbocsáthatatlan lépést is tett hazánk természeti értékeivel szemben...
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
08 június 2016
HÍR
Szent-Iványi István: Értelmetlen az osztrák-magyar adok-kapok
Az elmúlt napokban éles vita bontakozott ki a menekültek visszaküldéséről Ausztria és hazánk vezetői között.

Videók

LiBERÁLiSOK