Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

05 december
2018
HÍR
164 látogató

Tarlós István az ATV-ben bebizonyította: alkalmatlan főpolgármesternek

Tarlós István szereplése az ATV Egyenes beszéd című műsorában világossá tette, hogy a főpolgármester nem a budapesti embereket, hanem kizárólag az Orbán-kormány érdekeit képviseli. Tarlós István a beszélgetés alatt többször is ellentmondásba keveredett, különösen amikor megemlítette Sermer Ádám nevét, aki Tarlós állítása szerint “azt hitte, hogy még mindig a fővároshoz tartoznak a budapesti kórházak.” A főpolgármester-jelölt természetesen tudta, hogy a fővárosi kórházak nem a főváros hatáskörébe tartoznak, csupán a budapestiek érdekében kívánta felhívni a figyelmet: Tarlós István tehetne a katasztrofális állapotban lévő kórházak felújításáért, használhatná a befolyását a romokban heverő egészségügy helyrehozataláért. Ehelyett a főpolgármester csak akkor jár budapesti kórház közelében, ha felújított osztályt kell átadnia, a budapesti egészségügyi intézményekben uralkodó áldatlan állapotokról tudomást sem vesz.
Felmerül a kérdés: ha a budapesti kórházak nem tartoznak a főváros hatáskörébe, akkor a főpolgármester miért vesz részt kórházi átadón? Ha viszont részt vesz, arról miért nincs véleménye, hogy a kormány a saját törvényeit is megszegve elüldözi az országból Budapest, sőt, Közép-Kelet Európa egyik legnívósabb egyetemét? Sermer Ádám szerint nem azért kellett volna kiállnia Tarlós Istvánnak a CEU mellett, mert az fővárosi hatáskörbe tartozik, hanem azért, mert ez lett volna a budapestiek érdeke. Tarlós azonban nem akart konfliktusba kerülni főnökével, Orbán Viktorral, és ezzel ismét bebizonyította, hogy számára nem Budapest az első, hanem hogy megfeleljen az Orbán-kormány elvárásainak, kiszolgálja a miniszterelnököt és a Fideszt.
Sermer Ádámnak Tarlóssal szemben fontos a budapesti egészségügy állapota, amiért a főpolgármesternek felelősséget kellene vállalnia, akár a kormány, akár a főváros hatáskörébe tartozik. Sermer Ádámnak fontos a CEU és az oktatás, a tudományos élet szabadsága. Sermer Ádám a budapesti polgárokat kívánja képviselni, és nem pártérdekeket, ahogyan azt a jelenlegi főpolgármester teszi. Tarlós újra bebizonyította alkalmatlanságát a főváros élén, amiért indulnia sem szabadna a főpolgármesteri címért. Budapestnek olyan vezetőre van szüksége, aki független mindenféle pártérdektől, aki hisz egy szabad, modern, európai Budapestben, és aki a fővárosiak érdekeit képviseli.
Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók