Belépek a Pártba
05 december
2018
HÍR
672 látogató

Tarlós István az ATV-ben bebizonyította: alkalmatlan főpolgármesternek

Tarlós István szereplése az ATV Egyenes beszéd című műsorában világossá tette, hogy a főpolgármester nem a budapesti embereket, hanem kizárólag az Orbán-kormány érdekeit képviseli. Tarlós István a beszélgetés alatt többször is ellentmondásba keveredett, különösen amikor megemlítette Sermer Ádám nevét, aki Tarlós állítása szerint “azt hitte, hogy még mindig a fővároshoz tartoznak a budapesti kórházak.” A főpolgármester-jelölt természetesen tudta, hogy a fővárosi kórházak nem a főváros hatáskörébe tartoznak, csupán a budapestiek érdekében kívánta felhívni a figyelmet: Tarlós István tehetne a katasztrofális állapotban lévő kórházak felújításáért, használhatná a befolyását a romokban heverő egészségügy helyrehozataláért. Ehelyett a főpolgármester csak akkor jár budapesti kórház közelében, ha felújított osztályt kell átadnia, a budapesti egészségügyi intézményekben uralkodó áldatlan állapotokról tudomást sem vesz.
Felmerül a kérdés: ha a budapesti kórházak nem tartoznak a főváros hatáskörébe, akkor a főpolgármester miért vesz részt kórházi átadón? Ha viszont részt vesz, arról miért nincs véleménye, hogy a kormány a saját törvényeit is megszegve elüldözi az országból Budapest, sőt, Közép-Kelet Európa egyik legnívósabb egyetemét? Sermer Ádám szerint nem azért kellett volna kiállnia Tarlós Istvánnak a CEU mellett, mert az fővárosi hatáskörbe tartozik, hanem azért, mert ez lett volna a budapestiek érdeke. Tarlós azonban nem akart konfliktusba kerülni főnökével, Orbán Viktorral, és ezzel ismét bebizonyította, hogy számára nem Budapest az első, hanem hogy megfeleljen az Orbán-kormány elvárásainak, kiszolgálja a miniszterelnököt és a Fideszt.
Sermer Ádámnak Tarlóssal szemben fontos a budapesti egészségügy állapota, amiért a főpolgármesternek felelősséget kellene vállalnia, akár a kormány, akár a főváros hatáskörébe tartozik. Sermer Ádámnak fontos a CEU és az oktatás, a tudományos élet szabadsága. Sermer Ádám a budapesti polgárokat kívánja képviselni, és nem pártérdekeket, ahogyan azt a jelenlegi főpolgármester teszi. Tarlós újra bebizonyította alkalmatlanságát a főváros élén, amiért indulnia sem szabadna a főpolgármesteri címért. Budapestnek olyan vezetőre van szüksége, aki független mindenféle pártérdektől, aki hisz egy szabad, modern, európai Budapestben, és aki a fővárosiak érdekeit képviseli.
Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK