Belépek a Pártba
02 február
2018
HÍR
461 látogató

Tarlós István a taxisok foglya lett

A Magyar Liberális Párt megdöbbenéssel értesült arról, hogy áprilistól újabb jelentős emelésre készülnek a fővárosi taxisok. A Liberálisok szerint Tarlós a taxisok, a taxisok pedig Tarlós foglyai lettek. A taxisok és a főpolgármester a tárgyalások során egymást zsarolja, ennek következményeit pedig a budapestiek és a Budapestre látogatók érzik meg igazán.

Mára világossá vált, hogy a fővárosi taxisrendelet szigorítása nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Budapesten a közösségi szállítást betiltották, a piaci versenyt elfojtották, az aktuális törvényt viszont senki sem tartatja be. A taxisrendelet 2013-as bevezetése óta a szolgáltatás egy fikarcnyit sem javult, az árak azonban az egekbe szöktek. Ha áprilisban végrehajtják a 15 százalékos emelést, az azt jelenti, hogy az elmúlt 5 évben közel 75 százalékos volt a drágulás, vagyis háromnegyedével nőtt a budapesti taxizás ára.

A BKK tavalyi ellenőrzése során ráadásul az derült ki, hogy budapesti taxisok több mint 70 százaléka szabálytalanul dolgozik. A tavaly augusztusi adatok alapján 3300 ellenőrzésből 2200 esetben találtak szabálytalanságot. A legfrissebb jelentés szerint a helyzet januárban sem változott. Több mint száz viteldíjjal kapcsolatos visszaélést tárt fel a BKK.

A közvélekedéssel ellentétben a taxit nem csak a tehetősek használják. Az idősek, a babakocsival közlekedő szülők, a mozgássérültek is rákényszerülnek, különösen azóta, amióta a metrófelújítás elkezdődött. Ezért is lenne különösen fontos a teljes metróvonal akadálymentesítése.

A Liberálisok éppen ezért felszólítják Tarlós Istvánt, hogy ha a fővárosiak érdekét akarja képviselni, akkor ne hagyja, hogy tovább emelkedjenek az árak, és haladéktalanul vonja vissza a tarifarendeletet!

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK