Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

02 február
2018
HÍR
253 látogató

Tarlós István a taxisok foglya lett

A Magyar Liberális Párt megdöbbenéssel értesült arról, hogy áprilistól újabb jelentős emelésre készülnek a fővárosi taxisok. A Liberálisok szerint Tarlós a taxisok, a taxisok pedig Tarlós foglyai lettek. A taxisok és a főpolgármester a tárgyalások során egymást zsarolja, ennek következményeit pedig a budapestiek és a Budapestre látogatók érzik meg igazán.

Mára világossá vált, hogy a fővárosi taxisrendelet szigorítása nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Budapesten a közösségi szállítást betiltották, a piaci versenyt elfojtották, az aktuális törvényt viszont senki sem tartatja be. A taxisrendelet 2013-as bevezetése óta a szolgáltatás egy fikarcnyit sem javult, az árak azonban az egekbe szöktek. Ha áprilisban végrehajtják a 15 százalékos emelést, az azt jelenti, hogy az elmúlt 5 évben közel 75 százalékos volt a drágulás, vagyis háromnegyedével nőtt a budapesti taxizás ára.

A BKK tavalyi ellenőrzése során ráadásul az derült ki, hogy budapesti taxisok több mint 70 százaléka szabálytalanul dolgozik. A tavaly augusztusi adatok alapján 3300 ellenőrzésből 2200 esetben találtak szabálytalanságot. A legfrissebb jelentés szerint a helyzet januárban sem változott. Több mint száz viteldíjjal kapcsolatos visszaélést tárt fel a BKK.

A közvélekedéssel ellentétben a taxit nem csak a tehetősek használják. Az idősek, a babakocsival közlekedő szülők, a mozgássérültek is rákényszerülnek, különösen azóta, amióta a metrófelújítás elkezdődött. Ezért is lenne különösen fontos a teljes metróvonal akadálymentesítése.

A Liberálisok éppen ezért felszólítják Tarlós Istvánt, hogy ha a fővárosiak érdekét akarja képviselni, akkor ne hagyja, hogy tovább emelkedjenek az árak, és haladéktalanul vonja vissza a tarifarendeletet!

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók