Belépek a Pártba
31 október
2019
HÍR
573 látogató

“Tanulni akarunk!” – Csatlakoztunk a tankötelezettség visszaállításáról szóló kezdeményezéshez

A Magyar Liberális Párt hivatalosan is csatlakozott az Idetartozunk Egyesület kezdeményezéséhez, amely 16 évről 18-ra állítaná vissza a tankötelezettségi korhatárt.

A Liberálisok korábban számos alkalommal felhívták a figyelmet arra, hogy a Fidesz-kormány 2012-ben hozott intézkedése a hátrányos helyzetben élő fiatalok tömegét szorítja ki a közoktatásból, akik szakképzettség nélkül ledolgozhatatlan hátrányba kerülnek a munkaerőpiacon.

A PISA-felmérések is bizonyították, hogy 2012 óta drasztikusan nőtt a funkcionális analfabéták száma a közoktatásban, jelenleg a magyar diákok több mint negyede a minimumszintet sem képes hozni az olvasott szöveg értésében. Az intézkedés fokozottan érinti a roma közösséget: Setét Jenő, az aláírásgyűjtés egyik szervezője szerint a roma fiatalok 70 százaléka kiesik a közoktatás rendszeréből, pedig számukra a tanulás és az iskolai előremenetel az egyetlen kiút a kilátástalanságból. A kormány intézkedése viszont nem csak a roma tanulókat érinti: származástól függetlenül éppen azok a szegény sorsú, hátrányos helyzetű gyerekek kerülnek még kilátástalanabb helyzetbe, akiknek a legnagyobb szükségük lenne a segítségre.

A magyar fiatalok jövője pártpolitikán felül álló ügy. Nem engedhetjük el a diákok kezét 16 évesen, nem hagyhatjuk, hogy a nehéz sorsú gyerekek sorsa megpecsételődjön a tankötelezettségi korhatár elérésekor! Nem vehetjük el a hátrányos helyzetű fiataloktól az esélyt, hogy valaha jobb minőségű életet élhessenek! A Liberálisok ezért vesznek részt rendszeresen a Roma Büszkeség Napján, és ezért fogják minden lehetséges fórumon terjeszteni az Idetartozunk Egyesület petícióját. Mert a fiataloknak az iskolában a helye!

Sermer Ádám a Liberális Párttól aláírja az ívünket a tankötelezettségi korhatár 18 évre vissza állítása érdekében.

Közzétette: Jenő Setét – 2019. október 30., szerda

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK