Belépek a Pártba
15 július
2014
HÍR
872 látogató

Tanévkezdésre elkészül a párt oktatási programja

Az MLP Oktatási Munkacsoportja ma a párt oktatáspolitikai irányelveiről tartott megbeszélést Mendrey Lászlóval, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnökével és Trencsényi László egyetemi docenssel. Az egyeztetés célja, hogy a tanévkezdésre a párt olyan oktatáspolitikai programot készítsen el, melyet széles szakmai konszenzus előz meg, s melyről minden szereplő, minden résztvevő elmondhatja véleményét.

A mai tárgyaláson, melyen az MLP Oktatási Munkacsoportját Popper Gábor ügyvivő, Forgács Balázs oktatáspolitikus és Tarján András, a Fővárosi Választmány tagja képviselte, a résztvevők teljes összhangban voltak a fő irányelvek tekintetében. Eszerint a tankötelezettséget 18 éves korra kell visszaemelni, a Nemzeti Pedagógus Kar helyett valódi érdekképviseletet kell biztosítani a pedagógusoknak, fel kell számolni a KLIK-et és vele együtt az iskolák központosítását.

A tárgyalások folytatódnak, a Liberálisok hamarosan egyeztetnek szülői- és diákszervezetekkel, valamint a Pedagógusok Szakszervezetével.

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
22 április 2016
HÍR
Liberálisok a Föld napjára: A Fidesz politikájából hiányzik az előrelátás és a környezetvédelem
A Liberálisok szerint Magyarország számára szomorú ünnep a Föld napja. A Fidesz az elmúlt években háttérbe szorította a környezetvédelem ügyét, és több megbocsáthatatlan lépést is tett hazánk természeti értékeivel szemben...
22 június 2016
HÍR
Szolidárisak vagyunk a béremelésükért küzdő önkormányzati dolgozókkal
A Magyar Liberális Párt szolidaritást vállal azokkal az önkormányzati dolgozókkal, akik ma munkabeszüntetéssel hívták fel a figyelmet a bérhelyzetükre.

Videók

LiBERÁLiSOK