Belépek a Pártba
05 május
2017
HÍR
744 látogató

Szüntesse meg a kormány a migrációs válsághelyzetet

A Liberálisok a migrációs válsághelyzet azonnali megszüntetését követelik. Mint kiderült, a magyar kormány úgy rendelte el a bevándorlási válsághelyzetet, hogy egyetlen magyar település közbiztonságát és közrendjét sem fenyegeti veszély. A válsághelyzetet több mint egy éve törvénytelenül tartja fent, ezzel az Orbán-kormány példátlan és elfogadhatatlan törvénysértést követett el, valamint aljas módon belpolitikai haszonszerzésre használja, többek között a társadalom megfélemlítésére, a menekültek elleni uszításra és választási propagandacélokra. A Liberálisok többször is próbálták megtudni a hatóságoktól, mely településeket fenyeget veszély, a hatóságok az adatok titkosságára hivatkozva hárították el a válaszadást. A titkosítás feloldása után kiderült, valójában egyetlen település sincs Magyarországon veszélyben a tömeges bevándorlás miatt, vagyis okafogyottá vált a válsághelyzet kihirdetése. A Liberálisok szerint egyértelművé vált, hogy az Orbán kormánynak semmit sem jelentenek a szabadságjogok, és pártpolitikai érdekekből készek bármikor korlátozni azokat.
A Magyar Liberális Párt ezen kívül követeli a kormánytól az indokolatlanul kihirdetett válsághelyzet visszavonását, ezért levélben arra kéri Áder János államfőt, Dr. Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság elnökét, Kövér László házelnököt, Sólyom László korábbi államfőt, hogy fejtsék ki jogi álláspontjukat a törvénytelen helyzettel kapcsolatban.
Ezen felül pedig kezdeményezzük egy parlamenti vizsgálóbizottság felállítását is annak érdekében, hogy a hazugságra alapozott válsághelyzet kihirdetésének körülményeit, és következményeit is ki lehessen vizsgálni.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK