Belépek a Pártba
08 március
2017
HÍR
543 látogató

Szigorúan ellenőrzött adatok: Klaus Mangold lobbista titka

A Liberálisok tovább folytatják a szövevényes Mangold-ügy feltárását amelynek szomorú aktualitást ad az Európai Bizottság cinikus döntése a Paks 2 atomerőmű terveinek jóváhagyásáról. A Liberálisok ebben nem kis részben Klaus Mangold illegális lobbitevékenységének nyomát látják. Korábban Szent-Iványi István (Liberálisok) és Ungár Péter (LMP) közös levélben kértek tájékoztatást Zupkó Gábortól az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetőjétől Klaus Mangold brüsszeli ténykedéséről. Zupkó Gábor válaszában megerősítette, hogy Klaus Mangold neve nem szerepel a brüsszeli lobbisták nyilvántartásában, tehát amennyiben ilyen tevékenységet végzett, az illegális és tiltott lobbizásnak minősül.

Fodor Gábor, a Liberálisok elnöke ma levélben fordult Dr. Péterfalvi Attilához, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnökéhez. Fodor Gábor azt kéri, hogy a hatóság indítson vizsgálatot Klaus Mangold szerződéseinek titkos, szigorúan titkos minősítésével kapcsolatban, és kérje a Miniszterelnökségtől a döntés részletes indoklását.

Fodor Gábor a mai napon ugyancsak levélben fordult Tapa Barnabáshoz, a Nemzeti Biztonsági Felügyelet elnökéhez. Ebben azt kéri, hogy ellenőrizze Mangold szerződéseinek minősítését, a vonatkozó jogszabályok betartását, valamint kezdeményezze a minősítés felülvizsgálatát, annak érdekében, hogy az állampolgárok megfelelő tájékoztatást kapjanak a közpénzek elköltéséről, és a kormányzat Paks 2-vel kapcsolatos átláthatatlan működéséről.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK